BIOS -új alaplap hiba, mi lehet az oka?
Kaptam egy használt alaplapot megbízható ismerőstől olcsón, hogy a jelenlegit kicseréljem. Össze raktam a gépet, és bekapcsoltam, hogy működik-e. Működött is, de rossz volt a szalagkábel, így kicseréltem, és elkeztem telepíteni a gépet. Már nem emlékszem pontosan, hogy miért, de újraindítottam a gépet. Azóta se kép, se hang. A BIOS-t akarta visszaállítani, el is kezdte, majd automatikusan újra indult, és a 2. újraindítás óta ilyen. Amíg működött a gép, addig egy rövid sípolás után bekapcsolt, most már hosszan sípol és kb 10 mp után automatikusan újraindul.
Miért nem kapcsol be a gép? Hogyan tudnám orvosolni a problémát?
Az alaplap típusa: GigaByte GA-EP43-DS3L
Egészen addig sípol amíg újra nem indul? ... Itt a BIOS al lesz gond. A vissza állítás megszakadt ami gajra vágta a biost. Két lehetőség van. Felhívod a gigabyte ot, hogy lehetséges-e vészhelyzeti helyreállítás vagy te magad utána nézel a gigabyte oldalán ezeknek.
Persze van még egy lehetőséged. Kapcsold be majd amikor sípol nyomd meg a reset gombot. Ekkor a dual bios elkezdi helyreállítani magát a legtöbb ilyen alaplapon. Ha ez se próbáld meg kivenni az elemet és zárd rövidre a helyét egy kicsit, hogy a kondik kisüljenek. Rakd vissza az elemet dugd be és próbáld meg. HA így se akkor csak a BIOS helyrerakás marad. Ami vagy sikerül vagy nem. Csak eeprom égetővel lehet helyrehozni ha semmi se válik be.
Sajnos nem vállt be, amiket leírtál! :(
Köszönöm a segítséget, várom a válaszodat akkor.
Sajnos semmi jót. Itt a BIOS kergült meg. Van egy ilyen opció: Ismétlődő hosszú hangjelzések: A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Viszont itt nincs szó újra indulásról. Egyszerűen csak bizonyos időnként sípol. Minden esetre próbáld meg hátha a ram szarakodik. Pucold meg a lábait a slotot is és ellenőrizd másik modullal is ha van rá mód. Illetve csak egyet rakj be és cserélgesd.
CPU: Core 2 duo e6400
Memória: Kingmax kldd48f-a8kb5
Videokártya: Radeon gv-r567zl-1gb
Tépegység: Chieftec gps-450aa-101 a
Lemezíró: Asus drw-1608p2
Találtam egy olyat, hogy lehet frissíteni kéne a BIOS-t, de kép nélkül nem tudom. Akkor olyat is lehetne, hogy a BIOS-t flashelem floppy segítségével. Van valami töleted esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!