Nagyjából 50-60 ezer forintból mit kéne vennem még?
Ez lesz az első, hogy saját gépet rakok össze, és hosszas gondolkodás után nagy részét már összeszedtem, meg is rendeltem. Eddig 202 ezer forintot költöttem rá, és a következőket vettem meg:
-GIGABYTE GV-R929WF3-4GD R9 290 4GB GDDR5 PCIE
-INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX
-KINGSTON 8GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/8
-MSI B85-G43 Gaming
-COOLERMASTER Elite 370
Ez egy ilyen vegyes PC, általános használatra és játékokra is, ezért ne kritizáljátok az olcsóbb részeket, mint a proci vagy a memória :)
Ami hiányzik az a tápegység, hdd, és egy normális hűtő a processzorra. Tudnátok ajánlani, ha mást nem, egy jó tápegységet? 20 ezer forintnál többre nem gondoltam, de 25-ig felmehet, szeretném hogy sokáig jó legyen.
tápnak mondjuk egy raider 550, bőven sok is, de jó minőség, később is jó lesz
procihűtő nem szükséges, jó a gyári, max ha szeretnéd hogy halk legyen
esetleg egy ssd-t nyomhatsz még bele, vagy nincs a felsorolásban hdd se, bár gondolom az azért van
Igen, az ssd-hdd között még gondolkodok :) csak az egyikre lesz pénzem, és ha ssd-t veszek, akkor 240 gigásat, hogy amíg lesz ismét valamennyim rá, addig is legyen azért valamennyi helyem.
A gyári hűtőkről csak rosszat hallottam, de lehet, hogy egyelőre azt akkor hanyagolom, és majd meglátom, hogy hogy teljesít.
Köszönöm a válaszokat :)
"Egyébként miért kritizálnánk "az olcsóbb részeket" én eleve nem nevezném az i5-öt olcsóságnak meg minőségileg is teljesen rendben van. :) A ramra ugyanez vonatkozik."
Ez az i5-ös processzorok között egy olcsóbb. Fx 8350-en gondolkodtam még, de az am3+ foglalattal később nem tudtam volna mit kezdeni, a fogyasztása több, és a teljesítménye csak multitaskingban jobb, az ára nagyjából ugyanaz. A processzor nem bottleneckeli a gpu-t, ezért nekem tökéletes lesz, a gép sebességére nem hiszem hogy lesz panaszom, főleg ha ssd-t veszek bele.
Tudom hogy az i5 4440 csak a belépő az i5-ök közé de akkor is egy baromi erős prociról beszélünk. Jah és jól tetted hogy nem az amd-t választottad.
Raider 550 bőven elég neki. Még a ctg 550-is pedig az 2 ágas.
Persze hogy azt írják oda hogy 650-es táp kell neki hiszen ezzel is arra ösztönöznek hogy vegyél új erősebb tápot (BIZNISZ) körülbelül a játékoknál az i7-es proci gépigényhez tudnám hasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!