A Win 8.1-nél a feladatkezelőben lévő "Teljesitmény" menüpontban az "Inditás óta eltelt idő" a legelső inditást méri?
A gép bekapcsolása óta eltelt időt mutatja.
Ha újraindítod, nullázódik.
Újraindítással próbáltad, vagy ki szoktad kapcsolni esténként, majd másnap be, és nem nullázódik? (nem mindegy)
Ha csak kikapcsoltad, akkor valószínűleg az az oka, hogy a Win 8 egyik újdonsága az, hogy nem kapcsol ki teljesen. ennek az a célja, hogy utána gyorsabban induljon.
(Asszem hybrid bootnak hívják)
Az energiagazdálkodási lehetőségeknél nézz bele a speciális részbe.
Ott tudod szabályozni például a bekapcsoló gomb funkcióját.
Én is arra gondolnék, hogy csak elalszik a gép, de nem kapcsol ki.
Egyébként a jobb gombot megnyomod a Windows logón, aztán leállítás és kijelentkezés majd a leállítás opciót kiválasztod.
Garantáltan leáll és a számláló is nullázódik.
Nem elalszik.
Olvass utána a hybrid bootnak.
Off:
Én úgy futottam bele, hogy mindig úgy "indítottam újra" a gépeimet, amikor a Windows frissítette magát, hogy este kikapcsoltam (mint mindig), másnap be. Ez Windows 7-ig tökéletesen működik. De a Windows 8-on (alapból) nem. Ezzel úgy szembesültem, hogy amikor másnap bekapcsoltam az első frissítés után, és bejelentkeztem volna a fiókomba, újraindult azonnal a Windows (és a szokásos frissítés-telepítés megtörtént).
Próbáltad az energiagazdálkodási lehetőségeknél a főkapcsoló beállítását, ahogy írtam is?
Másik lehetőség: Amikor a gépet a leállítás és kijelentkezés menüből állítod le (kiválasztod a leállítást) eközben nyomd folyamatosan a Shift gombot, miközben ráklikkelsz a leállításra.
Ha így nullázza, akkor a Hybrid Boot be van kapcsolva.
Ezt is az energiagazdálkodási lehetőségeknél tudod kikapcsolni.
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások
Itt vedd ki a pipát a gyors rendszerindítás bekapcsolása lehetőség mellől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!