William Tell kérdése:
Meddig bírja egy SSD-meghajtó?
Figyelt kérdés
Értem, hogy újraírásszámban adják meg az élettartamát, de az évben kb. mennyit takarhat (átlagos felhasználás mellett)?2015. ápr. 21. 12:08
1/8 Tengor válasza:
Nem mai, de 5 másodpercbe csak ez fért bele: [link]
2/8 anonim válasza:
Ha MLC-set veszel, akkor előbb fog meghalni a vezérlő, mint ahogy teleírod.
4/8 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva nem vagyok szaki: még életemben nem láttam SSD-s notebookot. Ha esetleg mégis bekrepálna, akkor ki lehet szedni és csak HDD-ről működtetni?
2015. ápr. 21. 12:20
5/8 anonim válasza:
Ez nem HDD és SSD, félrevezető a termékleírás, ez SSHD, az teljesen más. Az SSHD egy pici, 8GB-os SSD résszel rendelkező 5400rpm-es merevlemez (laptopokban csak 5400), ami semmi másra nem jó, csak arra, hogy picit gyorsabban indul vele a rendszer. Amúgy én a helyedben inkább spórolnék még.
6/8 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted? Sokkal olcsóbbért nincs új laptop (sajna a régi meghalt, drágán volna javítható), tudtommal. Akkor (utolsó hozzászóló) szerinted milyen olcsó laptopot vegyek? (A lényeg a 15,4 vagy 15,6-os kijelzőméret, annál kisebbet se nagyobbat nem szeretnék. Csak átlagos felhasználásra kellene, semmi játék, csak office és netezés...)
2015. ápr. 21. 12:25
7/8 A kérdező kommentje:
meg a 4gb ram se ártana, kb. ennyi. Ja, meg bírja egy darabig (az elődje 5 évet húzott le és ha nem barmolom szét, akkor még most is működne :( )
2015. ápr. 21. 12:30
8/8 Koplárovics Béci válasza:
Egy 120-as SSD-m van. ~10000 újraírást adtak meg élettartamnak. Picit több, mint 1 éves. Op.rendszer van rajta (W7), a programjaival, lapozófájllal, böngészőcache-sel. Sokmindent erre töltök le, tehát tökre nem vigyázok rá. Jelenleg 90%-os, tehát 5 évet még simán kibír, de akár 10-et is. Kétlem, hogy 5 év múlva egyrészt elég lenne, másrészt úgyis cserés lesz. 5 évvel ezelőtt még hírét se nagyon hallottuk a megfizethető SSD-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!