Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kockásodó monitor, vga hiba...

Kockásodó monitor, vga hiba és ezesetben milyen kéne vennem?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy kb 3 napja ( első 2 napban Win8.1-en, ma pedig Win7-en ) néha bekockásodik a monitor. Játéktól függetlenül is kockásodik, volt hogy játék közben bekockásodott, elsötétült a kép aztán visszajött és kiírta hogy Driver összeomlott. Most pedig csak sima youtube videó alatt kockásodott be és tünt el a képernyő amit még az újraindítás se oldott meg mivel a bootoló képernyő is torzult volt. Kikapcsoltam a gépet aztán pedig be és így már jó. Furcsa mert eddig kiírta, hogy driver omlott össze de most még azt se. A gépem lényegében :

alaplap : ASRock B75M-DGS

processzor : I5-3350p 3.1 Ghz

táp : chieftec 550 CTG

VGA : Palit GTX 560 2 GB.

Memória : 4 GB Corsair 1600Mhz + 2 GB Kingston 1600Mhz( cserélve lesz 2x4-re. )

A videokártya már bőven 2,5 éves,talán több.

Kérdezném, ha ez VGA hiba lenne és újat kéne vennem melyik lenne a legjobb? Tekintettel a hamarosan érkező GTA V-re?

Durván 50 ezrem lenne rá.

2015. ápr. 7. 23:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a VGA-d VRAM-ja roncsolódott el, vagy a tápegységed amit kétlek, mert az a tápegység, bőven elég a te konfigodhoz. Egyébként 50 ezerért ezt a VGA-t javasolnám, ami GTA V-re elég lesz, ha nem is fullon viszi, de elviszi az a lényeg.

[link]

2015. ápr. 7. 23:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem, most megpróbáltam ezt a DDU-t és éppen egy 2-3-al régebbi drivert telepítek, mert kis guglizás után rátaláltam pár hasonló cipőben járó emberrel, mindegyiknek az nvidia 347.88-as driverje van és hasonló problémával küzdenek.

A VGA-t amit linkeltél még megfontolom, elég nekem az is ha mediumon megy csak az 1080p felbontás maradjon. Ha megoldódna a mostani VGA-m problémája kíváncsi lennék ez mit bírna, bár nem fűznék sok reményt. Úgy olvastam, hogy a MaxPayne3-asok optimalizálják a GTA-t szóval az szuper lesz. Na de elkanyarodtam a témától, köszönöm a választ még megfontolom!

2015. ápr. 8. 00:09
 3/3 A kérdező kommentje:

Szóval a hiba még mindig áll, amikor menet közben történik, azt nem tudom screenshotolni mert rögtön utána elmegy a kép és vagy magától rebootol, vagy nekem kell.

Ha magától rebootol akkor így néz ki a boot képernyő : [link]

Ha én indítom újra akkor teljesen tiszta és csak a windows betöltése után a játék/videó nézés alatt kezd bekrepálni.

2015. ápr. 8. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!