Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Low budget gép indesign,...

Osynho kérdése:

Low budget gép indesign, illsutrator, photoshop használathoz?

Figyelt kérdés

Elsősorban ezekhez a programokhoz kellene összedobnom egy gépet testvéremnek. Jó lenne minél kevesebből összehozni a PC-t. Nem ez az elsődleges gépe, a munkahelyén egy komolyabb konfigon varázsol, de otthon is folytatná néha. A dolgot úgy kell nézni, hogy egy 100 éves, 1 magos 1,8ghz-es sempronos laptoppal szenvedett eddig. XD

Első körben egy Athlon 5350-re gondoltam, tuningolva, de ez már nagyon gyengének tűnik, inkább HTPC alap. Aztán a Pentium G3258 ami még szimpatikus, és elvileg olcsóbb lapokban is húzható. Ezek mellé 8gb ram menne, jobb lenne több, de elég drága. :/

Mit ajánlatok? Az illustrator a vga-t is eszi, elég hozzá az IGP?

2015. ápr. 7. 10:37
 1/6 Drone007 ***** válasza:

Ha olcsón akarod összehozni, akkor mindenképpen AMD prociban gondolkozz, minimum 2 maggal. A 8GB ram elég a tervezéshez (minőségit 1600MHz!), de az alaplap annyira nem szól bele az ilyen dolgokba. Ami viszont megdobhatja az anyagi oldalt az a videókártya. Javaslom egy gyors kártyát válassz hozzá DDR5 rammal (pl az R7 260 1GB DDR5 elég jó, és csak 30e Ft körül van). Ami még megdobhatja a számítási teljesítményt, ha SSD-ről fut a rendszer és az Adobe dolgok. Van egy grafikus ismerősöm szintén Ps és Il a munkaeszköze és ódákat zeng az SSD-jéről.

Laptopban semmiképp ne gondolkozz, pénzkidobás.

2015. ápr. 8. 10:37
 2/6 A kérdező kommentje:
2 magos AMD procit biztos nem veszek, harmat gyenge az 1 szálas teljesítményük. Ez a G3258 szorzózár mentes és brutálisan húzható, miközben olcsó. 4ghz felett már nem lassú, igaz, csak 2 magos. Ezért gondoltam erre. Egy i5 lenne az igazi, de az ugye 50+. Diszkrét vga-t egyelőre hanyagolnánk, eléggé megdobja a költségvetést. Igen, SSD lenne a célszerű, mondtam is öcsémnek, de kell neki a tárhely, ezért valszeg 1TB-os hdd lesz egyelőre.
2015. ápr. 8. 18:25
 3/6 Drone007 ***** válasza:
Nyugodtan berakhatsz egy 64GB-s SSD-t indítónak a terrás vinyó mellé, amiről a gép indul, és indítja a progikat. Az még nem olyan drága.
2015. ápr. 9. 10:29
 4/6 A kérdező kommentje:

Én nyugodtan betennék, sőt 128-ast, mivel sokkal jobban megéri. A 10"-os, 1 magos atomos netbookomtól kezdve minden gépemben ssd van, a mostani laptopomból kidobtam az optikai meghajtót, hogy ott legyen a hdd, a hdd helyén pedig ssd. Asztali gépben pedig teljesen egyértelmű a használata. Csakhogy ez a gép nem az enyém lesz. Később vehet ssd-t bármikor, ez is a terv. :)

Esetleg a programok gépigényéről van valami infód? Guglizok egyet. :)

2015. ápr. 9. 11:34
 5/6 Drone007 ***** válasza:
Az Adobe elég jól megcsinálja a progijait, én futtattam PS-t 2GB-n 1 magos celeronnal is. Elfutott, persze lassan, és a gagyi videókártya mellett a opengl sem volt bekapcsolva, és nem omlott össze, pedig volt hogy A2-es plakátot is terveztem vele.
2015. ápr. 9. 22:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 10. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!