Low budget gép indesign, illsutrator, photoshop használathoz?
Elsősorban ezekhez a programokhoz kellene összedobnom egy gépet testvéremnek. Jó lenne minél kevesebből összehozni a PC-t. Nem ez az elsődleges gépe, a munkahelyén egy komolyabb konfigon varázsol, de otthon is folytatná néha. A dolgot úgy kell nézni, hogy egy 100 éves, 1 magos 1,8ghz-es sempronos laptoppal szenvedett eddig. XD
Első körben egy Athlon 5350-re gondoltam, tuningolva, de ez már nagyon gyengének tűnik, inkább HTPC alap. Aztán a Pentium G3258 ami még szimpatikus, és elvileg olcsóbb lapokban is húzható. Ezek mellé 8gb ram menne, jobb lenne több, de elég drága. :/
Mit ajánlatok? Az illustrator a vga-t is eszi, elég hozzá az IGP?
Ha olcsón akarod összehozni, akkor mindenképpen AMD prociban gondolkozz, minimum 2 maggal. A 8GB ram elég a tervezéshez (minőségit 1600MHz!), de az alaplap annyira nem szól bele az ilyen dolgokba. Ami viszont megdobhatja az anyagi oldalt az a videókártya. Javaslom egy gyors kártyát válassz hozzá DDR5 rammal (pl az R7 260 1GB DDR5 elég jó, és csak 30e Ft körül van). Ami még megdobhatja a számítási teljesítményt, ha SSD-ről fut a rendszer és az Adobe dolgok. Van egy grafikus ismerősöm szintén Ps és Il a munkaeszköze és ódákat zeng az SSD-jéről.
Laptopban semmiképp ne gondolkozz, pénzkidobás.
Én nyugodtan betennék, sőt 128-ast, mivel sokkal jobban megéri. A 10"-os, 1 magos atomos netbookomtól kezdve minden gépemben ssd van, a mostani laptopomból kidobtam az optikai meghajtót, hogy ott legyen a hdd, a hdd helyén pedig ssd. Asztali gépben pedig teljesen egyértelmű a használata. Csakhogy ez a gép nem az enyém lesz. Később vehet ssd-t bármikor, ez is a terv. :)
Esetleg a programok gépigényéről van valami infód? Guglizok egyet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!