Szerintetek is rossz irányba halad a számítógépes játékok hardvernövekedése?
Nem igazán tudom hogy jó topikba raktam e, lehet jobb lett volna a Szórakozás/játékok.. de inkább a hardvereken van a hangsúly, mint magán a játékon.
Sziasztok!
Kezdenek eléggé aggasztani a mai gépigények. Ugye ha egy minimum rendszerkövetelménynél gyengébb géppel próbálunk elindítani valamit, az nem jelenti azt hogy működésképtelen lesz (sőt, van amikor majdnem kimaxolva lehet futtatni), de úgy látom hogy a jövőben brutálisan drága számítógépek kellenek ahhoz, hogy egyáltalán élvezhetően játszani tudjunk valamit. A legtöbb mai program mostmár csak négy szálas CPU-val fut, ami nem a legnagyobb probléma. Olcsón kapni AMD-t, és az I3-asok is szépen teljesítenek (néha jobban mint egy 8 magos AMD, ami 20k-val drágább, de ez most lényegtelen.)
Vegyük pl. a Witcher 3 gépigényét: Brutális! Életembe nem láttam ekkora gépigényt. 1 éve ez még az ajánlott volt. Nem arról van szó, hogy "jaj 4 szál kell, meg erősebb kártya", hanem arról, hogy kib**szott drága az egész gép amivel az az előreláthatólag gusztustalanul optimalizált, de szépségként mégis elfogadott vacak elindul. Az már 100%os bizonyosságot nyert, hogy a két magos processzorokat mesterségesen hullajtotta a játékpiac (Injector a megoldás), és ezen a konzolra készített, majd PC-re átrakott sz*rral egyenlő portok sem segítenek. Far Cry 4? Dual Core-val el sem indul! Kipatcheli nekünk a ubisoft? NEM! Megy Dual Core-val? IGEN! (Inj.) Mesterségesen, direkt hozták ezt létre? Határozottan igen.. És erre több példa van. Dragon Age Inqusition Pentiummal úgy fut mintha mezőn lenne.
A jelenlegi gépemmel minden fut, ami idáig megjelent. De félek, hogy a későbbiekben ez nem így lesz, és bevallom - rohadt módon nem akarok évente több százezret költeni azért, hogy olyan vacakul optimalizált sz*rokkal játszak, amiket a "Technológia fejlődése" szlogen, és gazdasági álca révén mindenki birkaként bevesz. De itt nem rajtam van a hangsúly:
Szerintetek, önálló véleményetek szerint, hova halad jelenleg ez a téma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!