Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Azt halottam a dvd-ék korszaka...

Azt halottam a dvd-ék korszaka lejárt, igaz ez?

Figyelt kérdés
2015. márc. 30. 00:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Hát akinek biztonsági mentés az hogy 4-5 év múlva eltűnik minden, annak gratulálok.

A DVD teljesen alkamatlan akármilyen mentésre.

A CD pedig nem DVD.

2015. ápr. 1. 11:53
 22/27 csacsi2 ***** válasza:

5 éves mentésem is van DVD-n... de mivel 5 év alatt annyi frissítés jött ki és telepítések stb, hogy ahoz már biztos nem térek vissza, tehát van másik azóta. ..de mint már 2x is leírtam 1 mentés nem mentés... teljesen használható lemezképem van rajta, tehát alkalmas ill 200ft -ba kerűl mig egy mágnesszalag 20.000ft... (hozzá az író 300.000ft.)

Amúgy gyártás-technológiailag ugyan az a dvd mint a cd.

2015. ápr. 1. 13:20
 23/27 skillet79 válasza:

Én azzal értek egyet, hogy már akkor elavult volt, amikor kijött. Zsákutcának tartom az optikai adattarolást. Persze lehet, hogy a jövő adattárolója éppen optikai lesz, de a mostani technológiával a cd, dvd, blu-ray és egyéb adathordozók szerintem teljesen elavultnak számítanak.

Az, hogy olcsóbb, mint egy merevlemez, szerintem sehogy sem állja meg a helyét.

Egy 3terrás hdd kb 2785gb tarolására képes 30e ft-ért.

1dvd kb 4,38gb, kb 150ft. 635db dvd kell ugyanakkora adat tárolásához. Ez 95e ft. Ha valaki filléres, kétes eredetű dvd-t vásárol artisjus, számla stb nélkül, (75ft?) akkor is közel 48e forintról beszélgetünk. És temérdek helyet foglal ennyi lemez. Lassan lehet írni, olvasni. Az adatok nincsenek biztonságban rajtuk. Tudom, mert anno volt több ezer dvd-m. Konkrétan eltűntek róluk az adatok, olvashatatlanná váltak.

A jelenlegi körülmények között a merevlemezeket tartom a legkisebb kompromisszummal bíró adattárolónak. Esetleg felhős szolgáltatást igénybe lehet venni mellé, adatmentés céljából. A műsoros filmek, játekok, zenék pedig pendrájvon, micro sd kártyán sokkal életképesebbek lennének. Mondjuk meghibásodás esetén ingyenes online letölthetőséggel.

A jövő adattárolóit én mechanika nélkülinek, mozgó alkatrészektől mentesnek látom. Esetleg hosszú életű memória chipek, vagy ilyesmi.

A dvd-nél már akkor is volt jobb, amikor az elterjedt.

De nem mindig a jobb, praktikusabb terjed el, ez sokmindentől függ.

És bocsánat, de nincs olyan, hogy dvd-ék (dévédé-ék), sem olyan, hogy hdd-ék (hádédé-ék), ezt gondoljuk újra.

2015. ápr. 4. 11:08
 24/27 csacsi2 ***** válasza:

Ezt mindenki tudja hogy a floppy-nál jobb a cd, cd -nél a dvd, dvd -nél a merevlemez, merevlemeznél az ssd, viszont a kérdés nem ez volt!

"dvd-ék korszaka lejárt"

És nem még nem járt le, mert széles körben használják még ma is.

Másik hogy nem server méretű adatárolásról beszéltünk utóbb hanem biztonsági mentésekről és ha azt veszed 5 évente újraírsz 200ft -ért egy lemezt, vagy veszel 300.000ft -ért egy mágnesszalagmeghajtót + 200-ért mágnesszalagot...

Legalább is ez volt a legutóbbi vitánk.

Amennyiben megveszel egy modern biztonsági mető szoftvert, adnak hozzá tárhelyet is, szóval ez is egy alternatíva. Kevés jövedelemből (fizetős szoftver nélkül ami azt jelenti az olcsóbb megoldás) meg még mindig jobb ha van dvd-n egy mentés a merevlemezen kívül, vagy még pendrive -on is. Tehát a kérdés nem arra irányult melyik a jobb.

2015. ápr. 4. 15:40
 25/27 A kérdező kommentje:
A legutólsó kommentett köszönöm,teljesen kielégítő volt:)
2015. ápr. 5. 10:52
 26/27 skillet79 válasza:

mindenki tudja, hogy a cd-nél jobb a dvd? én nem tudtam. szerintem sokkal rosszabb. megbízhatatlanabb, semmirevalóbb.

5 évente újraírsz egy lemezt, mármint dvd-t?

mint említettem, nekem több ezer dvd volt. ezek közül nem egy és nem kettő volt, ami pár évet sem bírt ki, nemhogy 5-öt. én semmit nem írnék rá, max filctollal.

mágnesszalagot értem valahol, bár nem tudom kivel volt ez vitád, mert velem biztosan nem. én meg sem említettem a mágnesszalagot, mint alternatívát.

és ha már szóba került a pendrájv, én előbb tartanék pendrájvon egy biztonsági mentést, mint dvd-n. nézd meg az irányt. az autós fejegységek már mechanika nélkül jönnek ki. médialejátszók mechanika nélküliek.

itthon a számítógépünk odd nélküli. valahol van elásva egy külső, usb-s odd, de nem használjuk.

értem én, hogy te használsz dvd-t meg egyéb ilyen dolgokat, apósomék is használnak videó és magnókazettákat, attól még nem kezd el rábeszélni másokat is. én sem fogok rádumálni senkit valamire, ami zsákutca.

biztonsági mentésre (ahogy már említettem) ott a felhő. a májkroszoftnak is van erre megoldása, de a google drive is alternatíva. akár egy ingyenes HIVE is befigyelhet. az miért nem jobb, mint dvd-ket vásárolni és írogatni?

sacc 3-4 éve is olvastam már olyan cikkeket, ahol a dvd-t temették. sőt. a májkroszoft már jóval előtte a blurayt temette. szerintük a jövő a letöltéseké.

a bluray-nek nagy reményekkel vágtak neki. :) vicces volt.

de már látják, hogy népszerűtlen.

szóval, szerintem lejárt dolog a dvd.

ha adattárolás, akkor hdd, pendrive, sd, felhő.

ez az én véleményem, ezt merem ajánlani.

2015. ápr. 5. 18:54
 27/27 anonim ***** válasza:
Itt a városi tévé még mindig VHS kamerával van ellátva, ha nézem a műsort észrevehető. Szóval itt még a VHS korszaknak sincs vége.
2016. aug. 23. 03:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!