Azt halottam a dvd-ék korszaka lejárt, igaz ez?
Én ezt így nem merném kijelenteni.
Nagyon sok helyen, nagyon sok célra használnak még DVD-ket, és nem csak elvétve egy-két elmaradottabb helyen.
Egyébként sem lehet egyértelműen meghúzni, hogy hol ért véget egy "korszak". A floppy-"korszak" vége nagyjából egyértelmű volt, hogy az ezredfordulóra tehető, amikor széles körben elterjedtek a CD-k és pendrájvok. Ezzel egyidőben a kazettáknak is leáldozott. Bár még manapság is találni elvétve hangkazettát, mondhatjuk, hogy az ő korszakuk véget ért.
A CD-k esetében már nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni. Igaz, ma már zömében mp3-ban tároljuk a zenéinket, de sokan hallgatják még az otthoni CD-gyűjteményüket, meg azért látni még zenei CD-ket a boltok polcain. Írható CD-ket is lehet még kapni.
A DVD-ket meg egyáltalán nem lehet még temetni. A filmeket általában DVD-ken árulják, a dobozos szoftvereket szintén DVD-ken terjesztik. A biztonsági mentéseket, archiválásokat még mindig zömében DVD-re végzik.
Valóban, léteznek már terabájtos külső merevlemezek, jó ideje van már blu-ray, de bizonyos szempontból a DVD még mindig előnyösebb. Ha neadjisten a terás merevlemez elszáll, akkor érzékeny búcsút lehet venni mind az egy terabájtnyi adattól. Én ezért szeretem a biztonsági mentéseim egyik példányát DVD-ken tárolni. Blu-ray is létezik, de nem igazán elterjedt. Én a filmjeimet is DVD-ken tárolom, és a tapasztalatom az, hogy ezzel nem számítok különcnek.
Hogy vége lenne a DVD-korszaknak? Nem.
Az én alaplapom (K8upgrade 1689)sata vezérlőjének telepítéséhez még kell a floppy :D
Van átmenet az biztos, tekintettel arra hogy pl sokan még usb nélküli dvdlejátszót is használnak és hát minek dobja ki az ember, ill dvd filmeket még mindig gyártanak. Az igaz hogy a nagykapacitású adathordozók teret hódítottak és azé a jövő, de biztos hogy még korai ezen gondolkodni, hogy mikor szűnnek meg végleg.
A DVD már akkor is elavult volt mikor megjelent.
Ma meg már... Semmire sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!