Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Azt halottam a dvd-ék korszaka...

Azt halottam a dvd-ék korszaka lejárt, igaz ez?

Figyelt kérdés
2015. márc. 30. 00:55
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
De itt vannak a nagy kapacitású 2TB HDD-ék.Nekem ilyen ment tönkre.Az adat visszahozatal sokba kerül.Most van egy 1TB és ey 2-es.Két helyre mentek.Tud valaki jobbat?
2015. márc. 30. 00:58
 2/27 anonim válasza:
Szerintem még jódarabig lesznek dvd-k, még cd-k is kaphatóak.
2015. márc. 30. 01:15
 3/27 anonim válasza:
Hat belegondolva tobb mit egy eve nekem se volt dvd a kezemben , mindent letöltök , moziba nézek , a filmeket sorozatok online lehet venni , a játékokat úgyszintén, veszel egy játékot a boltban egy dvds dobozba van , közbe betig egy kód van benne amit beirsz a netbe es ott vetted a játékot , manapsag tenyleg semmi nincs dvdn ...
2015. márc. 30. 01:27
 4/27 anonim ***** válasza:
Nem csak a méretük, de a sebességük is borzasztó mai szemmel, akár egy pendrivehoz, akár egy átlag netsebességhez viszonyítjuk, semmi értelme ma már a használatuknak.
2015. márc. 30. 01:31
 5/27 intrepid ***** válasza:
Lassan fognak elsorvadni, mert rengeteg lejátszóeszköz van a tulajdonosoknál. Amíg azok le nem amortizálódnak, addig fognak is lemezeket eladni hozzájuk. De! Talán már most is olcsóbb egy mikro SD. kártya gyártása, mint egy műsoros DVD, nem egy lemezt cipelsz, hanem zsebrevágsz egy kártyát.
2015. márc. 30. 01:35
 6/27 anonim válasza:
Igen, lassan lejár a DVD-k korszaka is, mert kiderült, ez is sérülékeny, ámbár nem annyira, mint a hajlékony lemezek voltak, és kevés adat fér rá.
2015. márc. 30. 01:41
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt így nem merném kijelenteni.

Nagyon sok helyen, nagyon sok célra használnak még DVD-ket, és nem csak elvétve egy-két elmaradottabb helyen.

Egyébként sem lehet egyértelműen meghúzni, hogy hol ért véget egy "korszak". A floppy-"korszak" vége nagyjából egyértelmű volt, hogy az ezredfordulóra tehető, amikor széles körben elterjedtek a CD-k és pendrájvok. Ezzel egyidőben a kazettáknak is leáldozott. Bár még manapság is találni elvétve hangkazettát, mondhatjuk, hogy az ő korszakuk véget ért.

A CD-k esetében már nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni. Igaz, ma már zömében mp3-ban tároljuk a zenéinket, de sokan hallgatják még az otthoni CD-gyűjteményüket, meg azért látni még zenei CD-ket a boltok polcain. Írható CD-ket is lehet még kapni.

A DVD-ket meg egyáltalán nem lehet még temetni. A filmeket általában DVD-ken árulják, a dobozos szoftvereket szintén DVD-ken terjesztik. A biztonsági mentéseket, archiválásokat még mindig zömében DVD-re végzik.

Valóban, léteznek már terabájtos külső merevlemezek, jó ideje van már blu-ray, de bizonyos szempontból a DVD még mindig előnyösebb. Ha neadjisten a terás merevlemez elszáll, akkor érzékeny búcsút lehet venni mind az egy terabájtnyi adattól. Én ezért szeretem a biztonsági mentéseim egyik példányát DVD-ken tárolni. Blu-ray is létezik, de nem igazán elterjedt. Én a filmjeimet is DVD-ken tárolom, és a tapasztalatom az, hogy ezzel nem számítok különcnek.

Hogy vége lenne a DVD-korszaknak? Nem.

2015. márc. 30. 02:27
 8/27 csacsi2 ***** válasza:

Az én alaplapom (K8upgrade 1689)sata vezérlőjének telepítéséhez még kell a floppy :D

Van átmenet az biztos, tekintettel arra hogy pl sokan még usb nélküli dvdlejátszót is használnak és hát minek dobja ki az ember, ill dvd filmeket még mindig gyártanak. Az igaz hogy a nagykapacitású adathordozók teret hódítottak és azé a jövő, de biztos hogy még korai ezen gondolkodni, hogy mikor szűnnek meg végleg.

2015. márc. 30. 08:53
 9/27 anonim ***** válasza:
Ameddig a blu-ray nem lesz olyan olcsó mint a dvd addig nem kell temetni a dvd-t. A cd meg még mindig kell ha másért nem akkor az autokba amikben olyan fejegyseg van ami csak cd-t olvas. Már pedig a tiz eves körüli autokban még cd-s fejegyseg van. Dvd meg még mindig felkapott a blu-ray drágasága miatt. Pen drive meg a mikro sd kártya meg nem megoldas mert ha tobb adatot akarsz tárolni akkor abbol is több kell ráadásul nincs olyan tartós mint egy lemez. Nekem nem egy ment már tönkre attól hogy nem használtam egyszerűen nem tudtam vele mit csinálni külső winchesternek meg az a baja hogy sokan ugy kezelik mintha pendrive lenne pedig arra is vonatkozik az hogy vagy vízszintesen vagy függőlegesen kell használni es nem nagyon szabad megutodnie, mert az olvasofej bele karcolhat az adattároló részébe az ssd-k megint nem érik meg mert véges az írási kapacitásuk es hamarabb tönkremennek mint a winchesterek bár cserébe nem kell ra annyira odafigyelni hogy milyen szögben vannak, és gyorsabbak is. Szóval ne temesd a dvd-t mert még nincs itt az ideje.
2015. márc. 30. 08:54
 10/27 anonim ***** válasza:

A DVD már akkor is elavult volt mikor megjelent.

Ma meg már... Semmire sem jó.

2015. márc. 30. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!