Azt halottam a dvd-ék korszaka lejárt, igaz ez?
" A filmeket általában
DVD-ken árulják, a dobozos
szoftvereket szintén DVD-ken
terjesztik. A biztonsági mentéseket,
archiválásokat még mindig zömében
DVD-re végzik."
Filmet le lehet tölteni legálisan, fizetősen, jó minőségben.
Dobozos szoftvert multkor vettem, egy kód volt benne és egy internet cím. :-)
A backup célra meg kb sose használta senki komoly helyen, mert ahhoz megbízhatatlan. (Mágnes szalagra szokás archiválni manapság is és nagyon sok éve.) Otthoni felhasználók persze biztos használták, de ők lehet, hogy még a floppyt is használják. Aztán amikor valoban kéne az archiv cucc akkor rájönnek ők is, hogy a 10 éves dvd mégse működik...
Szerintem a kérdező/válaszoló nem a NASA -nak szeretné menteni az adatait, bár ki tudja...itt átlagfelhasználók piaca a lényeg, ami miatt van dvd.
kell arhív cucc (pl biztonsági mentés) feltöltöm tárhelyre. Ennyi erővel beszélhetnénk arról is hogy a HDD -k korszaka is lejárt...
Bizonyos szempontból igen. Bár a maga idejében nagy ötletnek tűnt.
Minden esetre, érdemes azt figyelembe venni, hogy még mindig a legolcsóbb megoldás, ugyanakkor viszont jó tudni, hogy az adatok nincsenek rajta biztonságban, uis. az anyagöregedés miatt 3-5 év alatt odaveszhetnek, még akkor is, ha nem használod a lemezt.
" Szerintem a kérdező/válaszoló nem a
NASA -nak szeretné menteni az
adatait,"
Akkor ne használja a mentés, archiválás szavakat. Mert ez nem az. Nem kell itt Nasaval jönni...
#16 miért mi baj a mentés archiválás szavakkal? ez már csak csomó a kákán...
Én egyet értek vele amit ír, korai még temetni, de visszatérhetünk rá 10 év múlva, valószínű a gépem sem bírja majd addig.
Nekem is van teljes lemezkép kimentve dvd-re és nem az utókornak tartogatom, csak mert olcsó. Friss mentéseket HDD-t tárolom és pendrive-on is, mivel egy mentés nem mentés. Amúgy van egy 8 éves DVD-m is és nincs még baja, de egyet értek előbb-utóbb elfárad az anyag.
Mi lehet olyan fontos egy átlag felhasználónak (akik itt kérdeznek) hogy mágnesszalagra megérné befektetni nem tudom. minden tönkre megy egyszer, nem árt sosem a több mentés és esetleges mentés frissítés.
" Mi lehet olyan fontos egy átlag
felhasználónak"
~100 évvel ezelőtti ősök fényképe meg van. Vajon 100 év múlva az utókor meg tudja majd a jelenlegi családrol készült fényképeket, videókat nézni amik jellemzően digitálisak?
A DVD megoldás erre?
akkor mégegyszer...
"minden tönkre megy egyszer, nem árt sosem a több mentés és esetleges mentés frissítés."
Nekem biztos nem a mágnesszalag a megoldás a fényképek tárolására... gépem nem ér feleannyit sem mint egy mágnesszalag meghajtó... szóval az átlag az átlag.
Talán majd ha időkapszulát készítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!