Hogyan tudom jobban kímélni a tft monitort? Ha kikapcsolom arra a fél órára amig nem használom a gépet v úgy hagyom? Arra célzok, hogy lehet h a ki-be kapcsolgatás jobban árt mint ha folyamatosan menne?
minden elektromos berendezésnek árt a ki, de leginkább a bekapcsolás.
ha megfigyeled, az égők is leggyakrabban a bekapcsols pillanatában mennek tönkre - a miértjébe most nem megyek bele.
a tft (lcd) monitoroknak a háttérvilágítást biztosító inverterek a legsebezhetőbb részei, ezért, ha csak viszonylag rövid időre hagyod magára a monitort, akkor célszerűbb, ha bekapcsolva hagyod.
a kikapcsolás mellett szól, hogy az lcd képernyő is beéghet, ha statikus képtartalom van rajta hosszabb ideig, de kevéssé hajlamos eme jelenségre, mint a hagyományos (crt) monitorok.
szerintem az általad jelzett félóra valahol éppen azon a határon van, amikor még nem érdemes kikapcsolni.
Használd a "képernyőkímélőt".
vezérlőpult>megjelenítés>képernyőkímélő
kedves "jópofa" szakértő barátom!
nem akarok beleszólni a leki problémáidba, de ne hidd, hogy azért, mert oly' nagyon "humorosan" írsz, attól még igaz is lesz az.
(örülnék, ha elárulnád, hogy merre lehet fellelni azt a tft monitort, amelyet három havi üzem árából meg lehet vásárolni. rögvest felvásárlom az egész raktárkészletet :)
engem nem ay áramspórolgatás érdekel.........
csak néha mitnha bevibrálna a monitor.és lehet azért mert folyamatosna megy, és kímélni aakrom..a képernyőkímélőről meg azt hallottam h sz** sem ér..igaz ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!