Milyen laptopot vegyek 100k körül? (2015)
Sziasztok!
Nemrég átmentem egy másik suliba informatika szakra. És mivel programozunk is, meg miegymás, ezért már aktuálissá vált, hogy legyen egy gépem. Mivel a PC-t igen kényelmetlen lenne behordani suliba, ezért laptop után keresgélek. A kis szerkentyűnek annyi feladatot kellene ellátnia, hogy az iskolai dolgokat tudjam vele csinálni, és alkalom adtán még pélldául egy pár LoL kört is mehessek rajta, és még a néhány videórögzítéstől se fingjon ki. :)
Válaszokat előre is köszi. :) Trollok OFF!
16/m
"PC-t igen kényelmetlen lenne behordani suliba"
Valóban.
Én egyetemista vagyok szintúgy informatikai vonalon (Programtervező Informatika), de én úgy látom, hogy maga a laptopot is felesleges behordani.
Teljesen téves az az elképzelés miszerint: "Informatikus laptoppal mászkál."
Mivel ha programozni kell, van bent sulis gép. Ha jegyzetelni, akkor papírra még mindig célszerűbb (megjegyzések, képletek, stb). Suliban ráadást középben a tanárok se fogják megengedni, hogy csak úgy előcsapd a gépet. Még egyetemen meglehet csinálni, ott már a szomszédodat se érdekli (előadó meg pont leszarja), ha filmet nézel óra közben. Ha nem tudod az anyagot úgy is megbuktat. :)
Én úgy tapasztalom, csak akkor éri meg laptopot venni, ha sűrűn utazik az ember és kell valami munkaállomás.
A gyakorlati anyagokat meg már 1000 helyen eltudod magadnak küldeni.
- DropBox
- Google Drive
- FTP szerver (ha van)
stb...
Már PenDrive se kell.
#2...
Ritka hülyeséget beszélsz... Remélem tudsz róla...
Nem csak az álltad említett területre korlátozódik le a használhatóság. Mert: az informatikus az nem játékra használja a gépet.
JÉÉÉ A FELISMERÉS UGYE????
Hanem programozásra többnyire. Nekem 70ezeres laptopom van, és találd ki mire használom. Nem... nem játékra. Tényleg nem, hiába nem hiszed el. Tudod mire tudom használni? Nem fogod elhinni:
- virtuális szerver gép futtatásra és azon futó szerver alkalmazások
- programok írása, tesztelése, debugolása.
Attól, hogy valami olcsó, az nem azt jelenti, hogy gagyi, és csak OFFICE és itt vége... Aki nem járatos a témakörben, az inkább maradjon csöndben...
Másrészről tudni kell, hogyan kell használni. Való igaz, hogy a Windows emészti az erőforrást, ezért is használok Linux-ot, és Virtuálisan Windows-t. És megfogsz lepődni: azt se játékra.
Jó mi? :)
#4-es :D
Látom te is tanultál egy kis kultúrát. Továbbiakban látom, hogy minden szavad konkrét érveléssel van tele. :)
Innen messziről érzem, hogy segg hülye vagy a témához. Csak gyökerezel majmozol, de konkrét példát vagy érvelést fel se tudsz hozni. Ez nagyon is jellemző az olyan emberekre, akik nem fogadják el, hogy nem értenek hozzá és ehelyett inkább a másikat támadják.
Ez nem más mint ez: https://www.youtube.com/watch?v=AArr8gObS3A
Egyrészt:
- Én nem játszok rajta. Pont.
- Én nem videózok (streamelek). Pont.
(Szóval tökéletes a 70ezres.)
Másodrészt:
"lol utánna jön a battlefield kb ez így működik"
Csak is kizárólag a személyesen csak is a TE nézőpontodból. Azaz ez rád igaz, és mindenkire aki ezt gondolja.
Harmadrészt:
Előbb gondolkodni kéne, mint írni. Lásd a 2. hsz-edet.
Negyedrészt:
Nem vagyok és nem is voltam gondolat olvasó. Szóval honnan szopjam ki, hogy milyen tudással rendelkezel 2 sor alapján?
Itt van a jelenlegi választék, szerintem egész jók vannak közöttük.
Nekem egy 8 éves ősmasinám van (Intel E4500, 2 GB memória) és vígan mennek rajta a grafikai programok (Photoshop, Illustrator), a videók, meg a SIMS.
100-ért belépő szintű gépet kapsz újonnan, amin lehet netezni meg doksikat írni és ennyi. Használtan már kapsz olyan gépet, amin lehet programozni, de azon játék nem nagyon lesz. A programozás és a játék amúgy is üti egymást, mert teljesen más gép kell hozzá, ergonómiailag, megbízhatóságban, strapabírásban, stb. (hardvert direkt hagytam ki).
100k-ért akkor jársz legjobban, ha veszel egy használt garanciális üzleti gépet egy megbízható helyről, pl. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!