Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számít valamit a töredezett...

Számít valamit a töredezett mentesítés egy i7-es konfigon amiben van 16GB ram, de nincs benne SSD?

Figyelt kérdés

2015. márc. 11. 11:00
 1/10 Tengor ***** válasza:
56%

Igen számít. Eltöltesz X percet / órát a semmire, ami alatt legalább energiát pazarolsz és még a gépet sem tudod teljes tempóban használni.

Ha lassú a HDD akkor szerezz be egy SSD-t!

2015. márc. 11. 11:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem lassú. De a töredezettség az annyira vissza fogná ezt a gépet mint a régieket az xp korában ?
2015. márc. 11. 11:05
 3/10 Tengor ***** válasza:

A lemezt "egyszerre" kell írnia és olvasnia, ez megterhelő. Ha mellette még más folyamat is hozzá szeretne férni a lemezhez, akkor aztán áll mindkettő.

Túl sok hatása sem lesz a töredezettségmentesítésnek.

2015. márc. 11. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Muszáj lefuttatni időnként. Nem is azért mert egy kis töredezés lelassítja a gépet, hanem ha nem törődsz vele akkor az évek alatt nagyon erős lesz a töredezés és azt már meg is érzed.
2015. márc. 11. 11:19
 5/10 P.O.C. ***** válasza:

Ha van lóvéd i7-re meg 16 GB RAM -ra akkor nem értem miért pont egy SSD -re sajnálod (?)

Szinte semmit nem tudok mondani, ami ennyire megdobná a gépen való munka sebességét és a felhasználói élményt, mint egy SSD.

Egyébként régebben, mikor én is hagyományos vinyóról futtattam az operációs rendszert, szinte alig tapasztaltam különbséget töredezettségmentesítés előtt és után, pedig cutom programot használtam rá, nem a Windows beépített lehetőségét.

Már kb 2 éve használok SSD -t és a gépemen lévő Windows is 2 éves, ez idő alatt szinte semmit nem lassult a gépem telepítés óta.

2015. márc. 11. 11:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem tartottam fontosan, hogy SSD-m legyen. Most is ezt tartom. Az a kis plusz amit adna nem éri meg a felárat.
2015. márc. 11. 12:56
 7/10 Tengor ***** válasza:
37%
Többet ad, mint a játék a töredezettségmentesítővel.
2015. márc. 11. 13:06
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem foglalkozol különösebben képszerkesztéssel, videoszerkesztéssel, stb. akkor tényleg nem fontos az SSD. Windows 8.1 HDD-n is feláll 15mp alatt. Az alap programok pedig gyorsan megnyílnak.
2015. márc. 11. 13:41
 9/10 anonim ***** válasza:
A Windows 8.1 HDD-n? Egy ilyen konfigon (barátom gépén 4 mp volt, i7 proci, 8 giga ram, HDD) SSD-vel repülne.
2015. márc. 14. 10:59
 10/10 anonim válasza:
Újabb Windowsokon nem töredezik annyira a lemez mint a régieken gondolom az új fájlrendszer miatt. Akárhányszor lefuttatom az elemzést mindig max. 1-2% a töredezettség, ami elhanyagolható.
2015. márc. 16. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!