Ez jó tápegység?
HKC 580W USP-5580PFC
Egy ismerősöm folyamatosan azzal tukmál hogy vegyem meg tőle mert az enyém kicsi.
Ezt azért méréssel is tudod igazolni, igaz? Ha a tápra 500W van írva, én elhiszem, hogy 500W teljesítményt lead.
Függetlenül attól, hogy milyen, hiszen szabványok vannak a mérésre, CE jelölés meg egyebek, mielőtt forgalomba hoznak valamit.
A különbség ott van, hogy azt az 500W teljesítményt 700W felvételével oldja meg, mondjuk 71% hatásfokkal.
Egy jobb táp egyenletesebb feszültséget ad, több védelme van, jobb a hatásfoka.
De ez nem jelenti azt, hogy a noname tápok nem jók, le merem fogadni, hogy több noname van forgalomban, mint márkás. Aki gamer meg ért hozzá és elolvasta amit kell a témában fél tőle, aki nem, annak jó.
100E-es gépbe egyébként nekem is jó a noname. 300E-be már tennék egy 15E-20E forintosat.
A másik, hogy a tápok ahogy nő a felvett teljesítmény, úgy melegednek egyre jobban és kezd változni az egyenletesség, stb. Csak azt is tudni kell, hogy jelentősen túl vannak méretezve a gépek. Manapság egy i3 meg 960 kártyához 500W tápokat néz mindenki, holott a teljes rendszer nem eszik talán terhelve 250et.
Így még a noname sincs megterhelve, nem ugrál a feszültség, nem melegszik, stb.
KÉRDEZŐ
Miből látod, hogy a tied kicsi? Mert szerintem így látatlanban nem az. A haverod csak vevőt keres.
Egy HKC-"táp" mérése:
https://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY
a tesztet egy szervizes készítette - itt olvasható a blogja:
Persze ettől lehet, hogy a te gépedben a HKC-"táp" rendben működni fog - mert a géped nem veszi fel a tápra ráírt maximum teljesítményt - de tápegységen nem érdemes spórolni: ha elromlik, nagy eséllyel magával ránthatja az egész gépet, míg egy minőségi táp nem.
Szerintem nem, amennyire tudom nincs rá jogszabály, hogy mit írhatnak rá a tápokra, és még soha nem találkoztam olyan táppal, ami ténylegesen képes lett volna akkora teljesítményleadásra, mint amivel hirdetik(igaz ez a leg-leg kategóriára is, habár ott a különbség elenyésző).
A nagyobb tápnak is van értelme, sokkal kisebb az esélye annak, hogy idő előtt meghibásodik, mintha teljesen kicentiznéd, véleményem szerint megéri azt a pár ezer forintos felárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!