össze tudtok nekem írni olyan pc-t amit a mai játékokra használnám 1920x1080 felbontáson?
,,A kártyád gyengébb, többet fogyaszt, két év alatt villanyba visszajön a többlet is. "
Van olyan játék amelyben gyengébb, s van amelyben erősebb. Az eddigi tapasztalatok alapján egyre több játéknak kell FHD-ban 3GB, tehát a mérleg egyre inkább a 280 felé billen. 2 év pedig nagyon sok idő, addigra valószínűleg pont cserélni fogja egy másikra, ráadásul pont akkor lennének egálban a te szemléletmódoddal.
"Procid gyengébb, többet eszik, néztem teszteket, i3 veri.
Ez meg nem egy elavult platform, bármikor i5öt dobok bele később használtan, akár i7-et, de minek? "
Érdekes, én is néztem teszteket, ott a 860k jött ki győztesen. No meg mi ez a nagy váltás, most már nem ár-érték arányban hasonlítjuk össze őket? :)
Nem elavult platform (ezt nem is mondtam), azonban csak olyan procikat lehet már beletenni, amik jelenleg is kint vannak. FM2+-ba viszont a jövőre kijövőeket, vagy akár azutániakat is, attól függ, hogy meddig tart ki.
,,Táp, nvidia cuccokra nem kell egy ágon 300W :) A gtx 980 eszik talán 150W-ot :) "
Miért, hol állítottam, hogy kell? Te mondtad, hogy az általad ajánlott táp jobb ár-érték arányban, én pedig megcáfoltam.
,,Az amd cuccok fűtésre valók. :)"
Látod, ez itt a probléma. Én objektíven állok hozzá a dolgokhoz, amíg te szubjektíven. Nem ajánlasz AMD-t, méghozzá azért, mert nem szereted. Ha 230 000-ből kellett volna gépet összerakni, akkor i5 procit és Nvidia kártyát ajánlottam volna neki. 180 000 Ft-ból azonban jobb AMD konfig jön ki. Nem szabad elfogultnak lenni egyik irányban sem. Ennyi az egész.
"Látod, ez itt a probléma. Én objektíven állok hozzá a dolgokhoz, amíg te szubjektíven. Nem ajánlasz AMD-t, méghozzá azért, mert nem szereted. Ha 230 000-ből kellett volna gépet összerakni, akkor i5 procit és Nvidia kártyát ajánlottam volna neki. 180 000 Ft-ból azonban jobb AMD konfig jön ki. Nem szabad elfogultnak lenni egyik irányban sem. Ennyi az egész."
Na itt zárjuk is le, ebben a szövegben benne az igazság. Ha jobb jön ki amd-ből 180ért, akkor logikusan 230ért is, nem? Én intel gépet jobban szeretem, megbízhatóbbnak tartom. 1db radeon kártyám volt (hd3850 agp-s, mert csak ebből volt már), szarakodott állandóan, játékre alig volt használva, csíkoz, stb. De van gef.3ti200, ami meg helyette megy a gépben. Persze nem egy kategória, de az megy.
Nekem kicsit olyan, mint a PEPSI meg a COCA COLA. Meg lehet inni az elsőt is, de a második az igazi :)
,,Ha jobb jön ki amd-ből 180ért, akkor logikusan 230ért is, nem?"
Persze, logikus lenne, de valójában nem így van. Mint ahogy 80 ezer Ft-ból és 130 ezer Ft-ból is jobb AMD-s gépet lehet lehet összerakni, mint Inteleset. Mindig külön-külön kell megvizsgálni, hogy mely alkatrészekből jön össze egy jobb gép. Felsőkategóriában az Intel jóideje veretlen, az AMD csak küszködik, de nem tudja utolérni. Most azonban középkategóriás gép kellett, s (ha nem is fényévekkel, de) jobb AMD-s konfig jött ki :)
Igazából mindkettővel jól járnál, igazán nem sok különbség van köztük. Én az enyém mellett (14. hozzászólásban írt) mellé tenném a voksom, ugyanis szerintem időtállóbb.
A másik illető pedig valószínűleg az övét fogja ajánlani továbbra is. Igazából mindkettővel jól jársz, vedd azt, amelyik szimpatikusabb. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__6..
Itt válogathatsz pénztárcádnak megfelelően! :)
165E-ből Ha mindenképp el akarod költeni a maradék 15E-t, vehetsz +4gb ramot, vagy 1Tb HDD-t, vagy szebb házat, vagy nagyon szűken egy i5 procit.
205E-ből ez már több, mint amit szánnál rá, de a videókártya miatt egy jó darabig elég lesz. Előző kártyával sem rossz választás, az annyival gyengébb csak, amennyivel olcsóbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!