Mitől veszíti el a bios a beállításait?
Sziasztok, tagnap megráztam a gépem egy kicsit mert az egyik ventillátor cicergett.
A biosban beállított cpu tuning egyből megszünt és visszaállt az eredeti beállításokra.
Beléptem a biosba, de a beállítások ugyan úgy voltak, ahogy beállítottam a magasabb értékeket stb... f10 save, újraindítás betöltött a tuningolt beállításokon kb 2 perc múlva megint visszaesett az alapértelmezettre.
Csináltam egy bios resetet, megint beállítgattam a dolgokat, ezután már jó lett.
Mitől veszti el a beállításokat, vagy miért nem veszi figyelembe?
Nem ez volt az első eset.
Múltkor is szétszedtem a gépet, mert csatlakoztattam egy ventillátorszabályzót és mikor visszadugtam, bekapcsoltam már nem a beállított értékeken működött.
Én elem merülésre tippeltem, vettem is egy újat de nem oldódott meg a gond, tehát ha áramtalanítom, akkor resetelődik. Érintkezési gond lehet az elemnél? Néztem de úgy láttam hogy rendesen elérik az érzékelők az elemet.
(a lap egyébként egy ASUS M5A97 EVO R2.0)
Mire tippeltek?
Köszi!
Elemcserét próbáltál már?
Esetleg csinálj egy BIOS frissítést, az többnyire segíteni szokott minden bajon.
Ezek a beállítások, de nem 5 csak 4,5 GHz-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!