Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől lehet hogy ha át állítom...

Mitől lehet hogy ha át állítom a videó kártya beállításait akkor elsötétül a monitor?

Figyelt kérdés
Van egy sapphire radeon hd 5770 es kártyám és kiváncsiságból csináltam rajta egy automatikus tuningolást. Csak hogy mégis mit fog csinálni. Le futott a program a catalyst-al és majdnem maxra húzta a beállításokat. Órajel, gpu,stb. És ki írta hogy csak akkor lép életbe ez a beállítás ha szükséges. Gondolom játék alatt pl. Nincs is baj addig míg el nem indítok egy játékot. Aztán egy pár másodperc múlva el kezd remegni a kép majd elsötétül a monitor. És csak az ujrainditás segít. Ha vissza állítok mindent alapra akkor meg jó minden. Pedig úgy gondoltam hogy ez az automatikus tuning a rendszernek megfelelően állítja be a kártyát és azon a beállításon lehet használni. De úgy tűnik nem. Mi lehet a baj? Alaplap: gigabyte ga 970a. Proci: amd fx 4100 buldozer. 4gb ddr3 memória ( Kingston 1333mhz) táp: 600w cooler master. Monitor: samsung sa300.
2014. okt. 10. 18:59
 1/2 anonim ***** válasza:

az hogy a kártya túl lett húzva és nem bírja a tuningot

Windows-ban böngészéskor minimum órajellel megy a kártya, persze, hogy bírja

Játék alatt mikor kell a kakaó, akkor a beállított maximum órajelekre tornázza fel magát, ez viszont sok neki, mert túlhúztad. Nem bírja.

Ennyi.

2014. okt. 10. 19:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Aha. Értem. Akkor az lesz a legjobb ha hagyok mindent úgy ahogy volt :-). Csak akkor azt nem értem hogy miért engedi maga a program hogy azokon a beállításikon maradjon. Hogy miért engedi addig húzni. Ez rejtély.
2014. okt. 10. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!