Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja lehet a gépemnek? Én...

Mi baja lehet a gépemnek? Én rontottam el?

Figyelt kérdés
Nemrég újra akartam telepíteni a windowst (windows 7). Beszereztem egy ssd-t, amikor beraktam a gép elindult, bebootolt, de nem a windows logó jelent meg hanem egy fekete képernyő a sarkában egy villogó fehér kurzorral. Betettem a Windows 7 DVD-t arról bootoltam, ugyanez. Pár helyen olvastam, hogy a RAM lehet a hibás. Kivettem az egyik ramot (2 db 1 Gb-s ram volt benne), be sem bootolt, csak elindult, nem mutatott a monitor semmit. Visszaraktam a másik ramot is, ugyanez, mit tegyek?

2015. febr. 21. 16:34
1 2
 1/11 Lajtai László ***** válasza:
Biosban be van állítva hogy DVD ről bootoljon? Bevan dugva a gépbe bármi? Pendrive külső HDD, USB HUB? ha igen azokat húzd le, illetve a többi merevlemezt is.
2015. febr. 21. 16:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Most egyáltalán nem hoz be semmit, amióta RAM-ot kivettem és visszaraktam
2015. febr. 21. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Ellenőrizd, hogy a BIOS-ban AHCI módra van-e állítva, nem IDE-re. Ha visszatennéd a régi HDD-t, úgyse indulna már el?
2015. febr. 21. 16:48
 4/11 A kérdező kommentje:
De most a BIOS-ig sem jut el
2015. febr. 21. 16:56
 5/11 Lajtai László ***** válasza:

Ha lehúzol minden a gépről, és próbálgatod a memóriákat akkor sem?

Alaplap, vga milyen?

2015. febr. 21. 17:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát maga a gép elég régi, eddig nem igazán volt vele gond. A videokártya nemrég volt cserélve, de most is kivettem és visszaraktam, de semmi.
2015. febr. 21. 17:07
 7/11 Tóth Renátó ***** válasza:
a ramokkal kell elkezdeni játszani,de jobban jársz ha velszel egy újat és avval indítod,ha úgy se megy akkor meghalt az alaplapod,ha jó akkor szerezz egy windows xp Daytona 2008 final lemezt amihez vannak segédprogik . Ha megvan akkor a ramokat teszteld a Mentes progival egyszer az egyiket utána a másikat amelyiknél hiba lessz kidobhatod, ha mindkettőnél akkor mindkét ram beszart. Utána Hiren boot cd-t megnyitod és az összes partíciót törlöd. (jobb klikk a merevlemezre és ott lessz) Utána particiókat hozz létre (jobb klikk új kötet) az összes merevlemeznél egyet. Utána ball felső sarok fájl bezárás és engedélyezd neki a formázást. újraindítás belépsz a BIOS-ba és megadod az ssd-t elsődleges boot helynek másodlagosan a dvd olvasót. berakod a windows 7 lemezét és telepíted,ha szükséges formázd újra az ssd-t (a más file rendszer miatt). Végigmegy a telepítést és láss csodát müködik. ISMÉTLEM HA RAM CSERE SEM JÓ AKKOR AZ ALAPLAP A PROCI VAGY A VGA HALOTT.
2015. febr. 21. 17:58
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne ess pánikba, menj be a bolta pl tesco, vegyél egy kontakt sprét, a chip-et ajánlom, az nem marja a lakkot az elektronikánn.

Húzz ki mindent vedd ki az elemet a lapból, és fújd hülyére, nyitott ablak mellett, mert mélrgező a gáza.

Fogj fülpiszkálót és radírt és pucold meg az értintkezőket a ramokon és a videokártyán.

Miutánn kiszáradt teljesen szúrj vissza mindent rakd be az elemet is majd indítsd be a gépet.

Elég ha kimozdítasz valami egy régi épben és már nem is fognak működni az oxidálódott érintkezések.

2015. febr. 21. 19:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Lehet bios hiba is, nem valószínű,hogy bármi is elromlott, vedd ki az elemet és indítsd ela gépet törlődni fog a bios, vagy hagy elem és áram nélkül jó sokáig. Sok variávió lehetséges.
2015. febr. 21. 19:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Szerencsére volt itthon Ram, arra kicseréltem, most elindul, de a windows felirat után egy kék képernyőn valami hibakód jelenik meg és nem indul a windows
2015. febr. 21. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!