Miért nem müködik rendesen a pc?
Sziasztok.
volt egy gépem ami beadta a kulcsot, viszont elhoztam egy másik használt gépet, egy igaz, hogy egy öreg gép, de netezni jó lesz nekem, azonban beletéve a hdd-t valahogy az istenért nem akar rendesen müködni!
A gép lga775-ös tokozásu ddr2-es rammal. ide kabeles dvd olvasó, és az én alig 2 éves 500-as sata3-mas winyom. ja megy egy 300w-os táp.
xp-t tudok egyedül felrakni a gépre azt is 2. probálkozásra, win7 vista stb fel se megy, a telepittő lemezek sértetlenek,és müködnek, azonban mindig telepittés közben amikor a fájlokat másolja, vagy kék halállal kilép, vagy kiírja, hogy nem találja az adatot a lemezen, ezért leáll a telepittő.
Valaki tud értelmes magyarázatot adni rá? Ja és ami fent van xp az sem fut rendesen, chrom leáll folyton, audiódriver hol elindul, hol nem. meg ilyenek.
A biost h lehet-e frissitteni nem tudom, és azt sem, hogy hogyan kell :( bocsika, eddig csak olyan gépeim voltak amik müködtek :) Így ilyesfajta tudásra nem volt szükségem.
Aidat lefuttatom, a #7-es álltal említett vezérlőt hogy kell telepitteni? van valami leírásos link.??
KÖszi a válaszokat, és ne haragudjatok, de hüly.e vagyok hozzá.
Ha nagyon nem értesz a dologhoz, akkor BIOS frissítésbe inkább ne vágj bele, mert egy eleve labilis rendszert véglegesen hazavághatsz.
És úgy érzem most jött el az ideje, hogy megoszd velünk az alaplapod pontos típusát.
frissítsd a drivereket!
Amennyiben nem tudod a géped pontos paramétereit, verzióit akkor használd az aida64-et!
BIOS-t egyenlőre hanyagold, de az utolsó kiadott frissítés fontos melegedési és fagyási problémákat old meg! (515F1P43)
SATA vezérlő is van hozzá. Ezt kell kiírni floppy-ra és telepítés közben F6 ot nyomni mikor kéri és telepíteni!
csak a IMSM\Install Floppy Create mappában lévő F6flpy32.exe -re kell klikkelj majd kiírja...
Fontos hogy telepítsd újra és telepítés közben add hozzá a drivert. Elég gyorsan elveszi figyelni kell!
lehet elsőre nem olvassa be a floppyt, sebaj vissza tudsz lépni csak olvasd el mit kell nyomni és próbáld újra. Beolvassa akkor csak ki kell választani a megfelelőt (pl.:akármi 32bit xp)
Nálam is RAID-al lett telepítve és ha átállítom NonRAID -re akkor az oprendszer nem indul el.
Ahogy megvan a telepítés frissítsd le az eszközmeghajtó programokat (drivereket)
Miután feltelepült csak telepítsd fel a többi drivert (főleg a chipset-et) és az oprendszer hiba ezek után kizárható!
Továbbra is fennáll a probléma akkor hardverteszteket kell futtass, hogy mi az ami tönkremehetett, vagy gyengélkedik. Az aida érzékelőjével a hőmérséklet és feszültség értékeket meg tudod majd nézni és rendszerstabilitás tesztet futtatni.
*Aida64- feszültség(tápellátás), hőmérséklet, stabilitás teszt közben (GPU,CPU,RAM,HDD)
*Hard disk sentinel- Merevlemez hibák
*memtest86- Memória
*windows Eseménynapló -Oprendszer hibák
*Windows Eszközkezelő - Driver hibák
*DxDiag -directx eszközök ellenőrzése
*Feladatkezelő- Memória,processzor kihasználtság (elfogyás)
u.i. legyen mindig tiszta a gép az elektronikusok halála a szennyeződés (melegedés) és kontakthiba!
Sok sikert!
Köszönöm a válaszodat!
Holnap veszek flopit aztán meg is próbálom!
Remélem sikerül!
Nagyon szépen köszönöm!
További szép napot kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!