Miért nem müködik rendesen a pc?
Sziasztok.
volt egy gépem ami beadta a kulcsot, viszont elhoztam egy másik használt gépet, egy igaz, hogy egy öreg gép, de netezni jó lesz nekem, azonban beletéve a hdd-t valahogy az istenért nem akar rendesen müködni!
A gép lga775-ös tokozásu ddr2-es rammal. ide kabeles dvd olvasó, és az én alig 2 éves 500-as sata3-mas winyom. ja megy egy 300w-os táp.
xp-t tudok egyedül felrakni a gépre azt is 2. probálkozásra, win7 vista stb fel se megy, a telepittő lemezek sértetlenek,és müködnek, azonban mindig telepittés közben amikor a fájlokat másolja, vagy kék halállal kilép, vagy kiírja, hogy nem találja az adatot a lemezen, ezért leáll a telepittő.
Valaki tud értelmes magyarázatot adni rá? Ja és ami fent van xp az sem fut rendesen, chrom leáll folyton, audiódriver hol elindul, hol nem. meg ilyenek.
1. Azok a telepítők amikről azt gondolod, hogy sértetlenek, valójában hibásak. (Vagy valami brand géphez legyártott spéci lemez, ami csakis az adott gyártó BIOS-ával hajlandó települni.)
2. Az a winchester amiról azt hiszed hogy jó, valójában hibás.
Ha a chipset és az integált perifériák drivereit feltelepítetted és az eszközkezelő szerint minden működik, akkor a másodikra tippelek.
A gépben amit elhoztam ide-s hdd volt. ez ki lett szedve, és a satas beletéve!
De ami miat furi nekem, hogy a hdd az elöző gépben jól müködött, semmi baja nem volt, az általam próbált lemezek közül mindegyiket fel tudtam rá telepitteni gond nélkül, a winyó nem ad hangot, nem is adott soha, nem volt olvasási hiba, stb, csak ebben a gépben szarakodik valahogy az egész :) Chrom-ot használva sokszor kiírja, hogy hiba az oldal betöltése közben aztán utána semmi baja 20 percig, majd megint megcsinálja, letölteni nem tudok torrent-tel semmit. mert hibát ír ki rá! de filmet nézni tudok, zenét hallgatni is stb. Szóval ezért nem biztos, hogy egyből a hdd-re tippelnék én személy szerint.
Azt írtad, hogy sata vinyót tettél a gépbe.
Azt nyilvánvalóan egy sata adatkábellel kellett bekötni az alaplapba és egy sata vezérló vezérli.
Ha belépsz a BIOS-ba, akkor az alaplap (és ezzel a bios) típusától függően valamelyik fülön (pl. "Advanced", találod az IDE és SATA konfigurálás lehetőségét.
SATA eszközökhöz általában az AHCI mód a megfelelő, de a Windows Xp alapból nem támogatja.
A témának elég bőséges irodalma van. Pl. [link]
Nekem pont ugyan ez volt pár napja. RAM csere megoldotta!
sp nélküli lefutott de nem lett jó a telepítés. SP3-as már azt ítra ki hogy hibásak a lemezre másolt fájlok.
elvittem szervízbe ahol először a dvd íróra gyanakodtak, de mivel usb kulcsról sem működött így vihettem vissza, kicserélték a RAM -ot de valamilyen NoName ramot tettek bele, működött 1 napig (se), kicserélték ugyanolyan (Veritech) ramra amivel el sem indult... majd visszakértem a ram árát, vaterán vettem ramot, azóta minden rendben megy. Sajnos DDRI -es ramokat már nehéz szerezni, de sikerült jót beletenni!
Ne felejtsd egyes alaplapokhoz a sata vezérlőt külön kell telepíteni (F6) floppyról...
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__6..
A sata modot állítsd RAID -ra a BIOS -ban!
Köszönöm a válaszokat!
Ugyan sem Sata sem Ata sem Ide vezérlő alatt nem találtam semmit a biosban, viszont valami cifra faszomtudja milyen cimszó alatt Raid-re állítottam a dolgot! Azóta müködik, a torrent, de a chrom még mindig meggajdul néha, kiírja, hogy nem sikerült betölteni az oldalt. Meg ma 2-3 szor is leállt magától a gép! Amúgy a táp-ból miért hallok olyan hangot mint amilyent a régi ide-s hdd-k adtak amikor sok adatot kellet feldolgozniuk, igazi kerregős hang! Nem olyan mint egy rosz ventilátor stb. hanem tényleg hdd-s hang, első két nap azt hittem, hogy az ény hdd-m kerreg ebben a fostalicskában! De hallgatoztam burkolat nélkül és a tápegységből jön a hang! Ez mi lehet?
hűtőventillátora a tápnak, más nem lehet ha biztos onnan jön. Minden esetre a hirtelen újra indulások nem jelentenek jót. Előzmény nincs az eseménynaplóban?
Sajnos ez sokmindentől lehet pl ram íráshiba,túlmelegedés, driver vagy hardver hiba...
szerintem kezdj el teszteket futtatni ellenőrizni mindent!
hibafeltárást neked kell megoldani, kezd egy aida64 rendszer stabilitás teszttel ,majd végig az összes eszközt...
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!