Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Corsair RM 750 probléma, mi...

Corsair RM 750 probléma, mi lehet az oka, hogy nem indul?

Figyelt kérdés

Nemrég új gépet raktam össze amit egy Corsair rm750nek kellene ellátnia. Arra lettem figyelmes, hogy néha nem indul el a gép. Altatásból néha fel sem ébred, amíg ki nem kapcsolom a tápot majd vissza. Utóbbi időben ez a probléma a kikapcsolás után is. Kikapcsolom a gépet és néha nem indul újra ha bekapcsolnám a táp újraindításáig. Először megoldódott annyival, hogy a garf. kártya csatlakozóját átraktam egy másik csatiba. Azonban ma már ez sem segített. A bekopcsológombban nem indult, ezért szokás szerint kikapcsoltam majd vissza. Azonban mikor visszakapcsoltam, magától elkezdett pörögni a ventillátor, felvillant a LED a graf. kártyán, majd 1 másodperc után leállt. Ha csak az alaplapot hagytam rajta, akkor is elindult rögtön a hátsó kapcsoló felkapcsolásakor. Majd csatlakoztattam újra mindent és láss csodát, elindult rendesen.

Mi lehet a probléma? Kevés lenne a 750W?

AMD FX-9590

MSI 970 Gaming MB

MSI R9 280

HyperX 16GB DDR3

Cooler Master Nepton 280L

Corsair RM 750

#Corsair #Corsair RM 750
2015. febr. 13. 09:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem kevés a táp .amire tippelnék vagy gyárilag rosszul állt be a bios vagy rossz az alaplap vagy rossz az egyik memória db vagy kit. amúgy bocs de elég buta voltál hogy egy fx 9590 et képes voltál meg venni amikor egy fx 8350 szint a processzor másrészt meg egy i5 4440 róncsá alázza na mind1 :D
2015. febr. 13. 09:43
 2/15 A kérdező kommentje:

Akcióban vettem, féláron.

Hogy lehetne kiszűrni a problémát? Rakjak bele másik memóriát és próbálgassam úgy mit csinál?

2015. febr. 13. 10:53
 3/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Gariztasd

Vagy táp gyári hibás vagy az alaplap (inkább táp), gariszervizbe azért jó lene gépet is átnézetni

2015. febr. 13. 11:53
 4/15 A kérdező kommentje:
Volt itthon 2x2GB DDR3as RAMom...kicseréltem, nem volt kép a gépen (fogalmam nincs miért, graf.kártya ventillátorai forognak), kíváncsiságból visszaraktam a 16GBot, még mindig nincs kép. A hűtő egyik ventillátora elég furcsán, akadozva indul. Olyan, mintha az alaplap nem adna neki feszültséget.
2015. febr. 13. 12:22
 5/15 A kérdező kommentje:
Szerintem tényleg az alaplappal lehet a gond. Volt már olyan is, hogy elindult a CDRom, a két belső ventillátor, de a processzor hűtő nem. Mintha azok nem kaptak volna áramot.
2015. febr. 13. 12:28
 6/15 A kérdező kommentje:
CMOS reset segíthet?
2015. febr. 13. 12:47
 7/15 A kérdező kommentje:
Az egér és a billentyűzet sem reagál.
2015. febr. 13. 13:09
 8/15 anonim ***** válasza:
cmos reset próba mehet. aztán írd meg mi van
2015. febr. 13. 14:07
 9/15 A kérdező kommentje:
Ugyan az, USB kimenetek nem működnek, kép nincs. Ventillátorok már rendesen indulnak, de...már az első napoktól csinálja ezt a bekapcsolós dolgot.
2015. febr. 13. 14:26
 10/15 A kérdező kommentje:
Internet csatlakozó sem villog. Bekapcsolásnál nincs sípolás (hangfallal próbáltam).
2015. febr. 13. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!