Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Venni szeretnék +1 GB memóriát...

Venni szeretnék +1 GB memóriát a gépembe, lesz valami speciális teendőm?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy DDR2-es memória kell a gépembe, azt is tudom, hogy hogyan és hol kell beletenni, lesz-e a behelyezés után valamilyen egyéb dolgom, pl. kell-e majd a BIOS-ban állítgatni valamit? Azzal nem nagyon boldogulnék azt hiszem. Eredeti Windows XP-m van, fogja-e kérni, hogy hitelesítsem újra? Alaplap csere után volt szükség ilyenre, de kétlem, hogy egy plusz RAM-ból ekkora ügyet csinálna a WinXP.
2010. febr. 10. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyi ram.

Hogyha 3 van és 4. nek akarod betenni a 32 bites nem fogja látni.

Hogyha csak 1 van akkor lehet a biosban be kell állítsd ,hogy dual ram azaz 2 slotban 1-1 hogyha átnézed az alaplap papírját az majd írja ,hogy hol kell átállítani.

Az xp-t nem érdekli a +1 ram szerintem

2010. febr. 10. 13:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Az még fontos hogy olyan legyen a RAM mint amilyen benne van,nézd meg hogy csak 1 oldalán vannak a chip-ek vagy mind2-n és ennek megfelelően vegyél hozzá, mert ha különböző, hamar gondjaid lesznek.
2010. febr. 10. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Huu micsoda hozzászólások:)

Szóval azt tudod, hogy DDR2 -es kell. Nagyon fontos dolog, hogyha 667MHz-s ramod van akkor mellé 667-eset vegyél ha 800as akkor 800asat. Tény hogy 32bites oprendszer nem "lát" 3gb-nál öbbet de szerintem nem 3gb memóriád van hanem 1gb

Ha leírod hogy milyen ramod van akkor segítek. Azt kellene leírni, hogy hány modul (2 x 512mb vagy 1x1gb) és hogy hány MHZ-n működik.

Ezzel a programmal az SPD fülre kattintva tudod megnézni, ha netalán nem tudnád hány mhz-s [link]

- A ram bővítés nem hiszem hogy fog kérni ujra hitelesítést, újratelepítést nem igényel szóval szerintem nem.

Remélem segítetem

RCC

2010. febr. 10. 14:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Csak megveszed azt beteszed de vigyázz hogy azok a kis fülek teljesen be legyenek hajtva mert ha nem akkor sült ramot vacsorázol....:D

Nem kell turkálni a biosban.

2010. febr. 10. 15:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Ami fontos, hogy megegyezzen az időzítésük, és a késleltetésük, ugyanakkora frekvencián. (amin használod). Így biztos, hogy nem fognak összeakadni.
2010. febr. 10. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!