A pendrive mennyire fontos az eltávolítás, ha számítógépre csatlakoztattzk?
Mennyire fontos a számítógép leállítása mielőtt ki kapcsolom az áramot?
Jaj! Kicsit gonosz voltam sajnálom. Amúgy ehhez tudnám hasonlítani a kérdésed, én úgy vettem észre hogy akkor tulajdonképpen "kikapcsolja" a pendrive-ot, az hogy nem távolítod el az mennyire okoz gondot vagy nem okoz azt nem tudom, majd biztos van aki jobbat tud mondani.
Szia.
Szerintem, ha eltávolitás előtt nem csatlakoztatod le serülhetnek dolgok a pebndrivon. (Pl. nyitott fájlok)
Tapasztalatom : Nekem egy bootolásra képes pendrivom van (Hiren's boot CD + Live win7 rendszerrel) és ha 2-3 szor lecsatlakozás nélkül távolitom el a gépből akkor mindig megsérül a boot része a pendrivnak (egyszerüen nem bootool be rólla). Ha azt szeretném, hogy ujra jó legyen akkor viszont le kell menteni az adatokat a pendrivéről, ujra formázni kell (bootra) és viszzarakni az adatokat. Ez elég macárás (pl egy 32 vagy 64 gigás pendrivénél) ezért én mindig eltávolitom a pendrivot mielőtt kihúznám.
Sok sikert.
üdv.
Tönkremenni nem fog, viszont adatvesztést okozhat. Ebben a tekintetben teljesen irreleváns, hogy XP-t, Win7-et, 8.1-et, vagy akár Windows 2000-et használsz-e. A probléma oka, hogy ha meg van nyitva egy fájl, és hirtelen kirántod az adathordozót, akkor ha az a fájl nem csak olvasásra volt megnyitva, könnyen sérülhet a tartalma.
Meg az sem túl egészséges, ha a fájlrendszer adminisztrációs területére ír valamit a rendszer, és aközben húzzuk ki a pendrájvot.
Eltávolítás = kiírja a cache-t a pendrive-ra, és letiltja a további "lemez"műveleteket.
Szóval ha csak olvasgattál róla, akkor ki is kaphatod, ha 1 órája írtál rá, akkor is, de ha percekkel ezelőtt írogattál rá, akkor érdemes használni ezt a funkciót. Meg egyébként is, mert akkor sose felejted el.
cooppernek pedig üzenem, hogy ha az mbr sérül (nem bootol), az kemény 512 byte. Elég lenne annyit felülírni, hogy boot-oljon, nem kell gigákat mozgatni hozzá.
Manapság már semennyire, de biztos ami biztos alapon lehet használni a biztonságos eltávolítást.
Csak angol nyelvű képet találtam, minden pendrive esetében a felső, azaz a gyors eltávolítás az alapértelmezett beállítás, azaz bármikor lehúzható, amikor nem történik olvasás vagy írás az eszközön. Olvasás vagy írás közbeni eltávolításnál megvan a veszélye az adatvesztésnek, egyékbként nincs miért aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!