Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Xeon-t milyen gépbe...

Intel Xeon-t milyen gépbe használják?

Figyelt kérdés
Elvileg nem szervergépekbe kell? Mert haverom akar vanni egy Xeon-t (vérpisti), mert csak, pedig van egy teljesen jó i5-öse.

2015. febr. 3. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Jobb lehet mint az i5, egy újabb Xeon egy i7-el is felveszi a versenyt. Én ha fullos gépet vennék akkor Xeon menne bele az tuti. És nem is egy, hanem kettő.
2015. febr. 3. 21:43
 2/8 Komplikato ***** válasza:
64%

Hát kb. 1366-os foglalat óta gyártanak Xeonból desktop verziókat is. Ha valaki nem akar 180-240.000-es alaplapot alá, de olcsó szervert rak össze vagy csak ki akarja használni teszem azt videótömörítésnél, akkor van értelme. Persze ár/teljesítményben pont annyira NEM éri meg újonnan, mint egy i7 Extreme. Játékokhoz szerintem felesleges.

Viszont használtban más a szitu. Egy ma már őskövületi S1366 laphoz 8-10K egy 4 magos Xeon, 15-17K egy i7 és 22-24K egy 6 magos, 12 szálas Xeon. Ott már azért van értelme. A DDR4 lapokhoz már 8 magos Xeon is van.

Szerver lapokban meg 15 magos.

2015. febr. 3. 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerver, de a 775-ös lapokba előszeretettel használják c2duo/c2quad helyett.
2015. febr. 3. 21:53
 4/8 Komplikato ***** válasza:
Jó, de s775 lapnál kell átalakítás s771-re. Macerás, csak nagyon olcsó procinál éri meg és nem nagyon visszacsinálható ha a proci keretből nyesel.
2015. febr. 3. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
Láttam egy gyereket aki 4K-ért vett Amerikából Xeont, meg rohadt olcsón átalakítót és most fullon gémel a szemét. Ki is hívtam egy szkander meccsre. Eltöröm a kezét, hogy ne tudjon játszani. :D
2015. febr. 3. 21:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Őszintén, semmire nem használja a gépét, csak fifázik, meg net. A videóvágáshoz meg semmit nem ért. Az ilyen embereket nem értem. Köszi a válaszokat!
2015. febr. 3. 21:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Sebességre annyira nem sokkal gyorsabb:

[link]

Inkább azon tulajdonságai - nagyobb L3 gyorsítótár, ECC RAM-támogatás, mindegyik változatnál meglevő Hyperthreading, többprocesszoros működés, hosszabb élettartam (forrás: [link] ) - miatt kedveltek, amit a vállalati felhasználók preferálnak a szerverekben és munkaállomásokban.

2015. febr. 3. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha van rá pénze (vagyis a szüleinek), akkor ő dolga, azt csinál, amit akar. Én úgy érzem, hogy te most irigykedsz rá.
2015. febr. 3. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!