Mire jó a Hyper-Threading Technology és mik azok a programok, amik ki használják azt?
Azt tudom, hogy sokkal gyorsabb a processzor, de sajnos eddig csak játék teszteket találtam az interneten és ott az a +-10 fps nem sok. (egy i5 750 és egy i7 870 volt a tesztben).
Az is érdekelne, hogy a jövőre nézve megéri-e megvenni a fent említett i7-et?
Az hogy sokkal gyorsabb az erős túlzás, max 20%-ot hoz, jó esetben.
Ezek lGA1156 CPU-k, már halott platform, szóval csak akkor éri meg megvenni ha már van egy LGA1156-ra épülő géped, és csak CPU-t akarsz fejleszteni, és használtan jó áron tudsz szerezni bele procit. Ha most raksz össze új gépet akkor ezeket felejtsd el.
Köszönöm a válaszokat! :D
Hát én akkor nagyon le vagyok maradva. LGA775-ös foglalatommal. :D
Még azt hittem, hogy az 1156 nem halott. Amúgy használtan szeretnék venni egy gépet és eddig 1156-ba néztem a processzorokat. Találtam olcsón i5 750-t és i7 870-t is.
Ha ezek közül megvenném valamelyiket azzal el lennék kb. még 3-4 évig? (inkább 3 :D). Nem szeretnék sokat költeni az új gépre.
Amúgy melyik foglalat az, amelyikbe megéri vásárolni? Megnézném, hogy találok-e olyan hardvereket olcsón.
Rendben. Keresek akkor LGA1155-re cuccokat.
De amúgy, miért nem éri meg LGA1156-ra építeni?
Gondolom azért halott platform, mert már nem fognak új processzorokat kiadni rá, de 1155-ben is találok használtan jó árban hardvereket majd?
igen 1155 is elég idös már szóval lelsz mindent de jövö szempontjából még van bene lehetöség
menyiért venél gépet?
monitor is kell?
Monitor nem kell.
Max. 160 ezerig, de pár dolgot használtan nézek hardveraprón.
És amik a leglényegesebbek
milyen videokártyák felé kacsingatál és milyen tápgységek felé?
3 (4) évre még ha teljesen legújabb kiadású hardvereket is venéd (persze árkeretben) akkor se tervezhetnél sose lehetet enyire elöre tervezni föleg most integrált megoldások elterjedésénél
Tápnak a CHIEFTEC CTG-500-80P 500W-t gondoltam.
Videokártyának GTX560ti-t vagy valami Sapphire HD-t, de azok közül nem tudom melyiket érné megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!