Egy ilyen videokártya mennyibe kerülhet? Ti mennyit spórolnátok egy ilyenért?
Az egyetlen követelményem a kérdéses videokártyával szemben, hogy a max. felbontás, amit tudjon (de azt biztosan) az 1080p, vagyis 1920×1080 pixel legyen.
És ha nem nagy gond, lehetőleg vagy PCI vagy AGP csatlakozású.
Egyébként semmi más extrát nem kell tudnia, nem játékra kell, csak annyi, hogy a Windows XP és a Win-es _ablakos_ programok megjelenjenek rajta.
Azért lenne szükségem erre a felbontásra, mert egy P4-es gépemet (vagy legalábbis nem tudom, hogy az-e, az alaplap típusa ASrock M266A), amit videokonvertálásra, néminemű videoszerkesztésre szeretnék használni, a TV-mhez szeretném kötni, VGA kábelen keresztül.
A TV viszont 1080p-s felbontású, és az integrált videokártya által elérhető 1280×1024-et úgy összenyomja, hogy a betűket se tudom elolvasni. :(
Esetleg még annyit szeretnék, hogy ha olyan a kártya, hogy a DDR-RAM memóriából csípi le a saját memóriáját, az ne legyen túl sok.
Milyen árra kell számítsak egy ilyen 1080p-s VGA kártyánál? (esetleg használt is jöhet)
en ezt ajanlom GDDR5-ös ujabb technologia mint a GDDR3
sztem ez jó valasztas en most ezt fogom megvenni a gépembe :)
es ezzel fogsz tudni full hd-n tv-rol gepelni :)
Haaaat, P4 talan egy HD3870-et hajtana ki megfeleloen, hde szerintem meg azt se, fhd-ba meg foleg csutka lenne a gep.
Inkabb probalj gyujteni, es vegyel hasznaltba egy i7-2xxx-es gepet, azzal elboldogulsz mar es nem fog annyit szenvedni a gep mire elvegzi a dolgat.
I7-es gép?!!!! :O Csak azért, mert 1080p-s felbontást szeretnék?
Számomra ez furcsa. =(
Mert tényleg csak ahhoz kéne ez az 1080p, hogy VGA-n az az 1920×1080 pixel fusson be, és ne nyomja-össze/vágja-meg a TV a képernyőt. Nem kell, hogy valóban HD legyen, VGA-n szerintem nem is lehet az ; filmet se fogok nézni (max. szerkesztésnél belenézek, hogy hogy sikerült, de ezek is nagyon alapvető összevágások, feliratozás, összeillesztés, stb.), a WinXP is nagyon alap grafikán fut, pl. még az egér alól is kiszedtem az árnyékolást...
Az meg világos, hogy egy P4-es processzoron sokáig fog tartani a konvertálás...
Csakhogy, pont azért akartam külön gépet felállítani erre, mert x264-be szeretném átkonvertálni a videókat, amik még a munkára szánt I5-ös négymagos gépemnél rövidfilmeknél is borzasztó sokáig tartott, rendesen leterhelte a gépet, miközben közben másra is szeretném, meg a munkám miatt kell is használjam a gépet, és akkor már borzasztóan lassítana az a munkámban, hogy 5 percenként megfagy a gépem, mert ott egy a háttérben egy x264-re történő konvertálás.
És második képnek is egy I5-ös buldózert venni meg eléggé luxus (legalábbis nekem, mint magyarnak), így inkább csináljam meg még 2-3× annyi idő alatt is akár egy másik gép, ami csak erre van használva.
De ha a 1080p is már sokba kerül egy P4-re, akkor inkább veszek valami régi CRT monitort... =(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!