Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyárilag selejtes lehet a...

Gyárilag selejtes lehet a merevlemezem?

Figyelt kérdés
Van egy 500GBs Western Digital merevlemezem... már elejátől kezdve időnként kattant egyet és valami olvasási kihagyás következett be pl. filmnél beállt a kép ugrált a hang csak pár másodpercre. a játékok lefagytak egy pár másodpercre stb. a neten utána néztem és ajánlottak egy programot CrystalDiskInfo-6.1.14 hogy ezen kapcsoljak ki egy funkciót az Advenced feature AAM/APM controlnál kapcsoljám át offra . Ami semlegesitette is a kattogást és az olvasási kihagyásokat meg a lefagyásokat. De minden kijelentkezés hibernálás stb után újra kikell kapcsolni a AAM/APM -et . Namost a kérdés az hogy nincs erre végleges megoldás? hogy véglegesen kikapcsolni az Az auto power managementet?(igazábol csak az apmet lehet kikapcsolni a progival). Mert szerintem ez igy nincs jól. már 3x rebootolva lett a merevlemez stb. és ugyan ott folytatódik. Mi ez a program egyátalán és mit csinál ?

2015. jan. 18. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem meg vidd vissza, és cseréltesd ki! Minek szenvedsz vele?
2015. jan. 18. 11:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Már egyszer kicseréltem ezt adták helyette.
2015. jan. 18. 12:00
 3/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Hát a hdd firmware ben ird át
2015. jan. 18. 12:24
 4/5 A kérdező kommentje:
HDD firmware az egy program vagy mi? mert nemtaláltam semmi konkrétat
2015. jan. 18. 13:02
 5/5 Gábor_79 ***** válasza:

Az olvasófej parkolását hallod (gondolom Green-t használsz). Egyszer amikor leáll, másodszor amikor újraindul. Ez okozza a késleltetést is, hogy fel kell pörögnie. Advanced Power Managmentről van szó. A Western Digitalnak van olyan programja (Wdidle3), ami a gyári firmware-ben megadott tétlenségi időt átírja a tetszőleges időpontra. Viszont nem minden típusuknál működik rendeltetésszerűen.

A Hard Disk Sentinel programjával éppen még meg lehet akadályozni a lemez leállását. Van benne olyan opció is, ami indításkor automatikusan megteszi. (ha kell majd részletezem)

Egyébként ha laptopba használod, akkor oda kell, mert ez egy energiagazdálkodási funkció, meg valahol biztonsági is. Kevésbé van kitéve a mechanikai behatások veszélyének ilyenkor parkoláskor.

2015. jan. 18. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!