Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassul be a netem napi...

Miért lassul be a netem napi szinten?

Figyelt kérdés

Adott egy router és az asztali gépemre WIFI-n jön a net.

Normál letöltési sebesség olyan 20-22MB Speedtest-en. De ha sokáig nem netezek, vagy kikapcsolom a gépet akkor amikor újra netezni szeretnék, bitang lassú lesz a net, Speedtest szerint olyan 0,5 és 2MB közt változik, mikor mennyire lassul be. Ping érték jónak tűnik (15-20). Hibaelhárításnál azt írja mindig hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol, de a weboldalakat mégis rendesen behozza. Netes játék (WoW, CS GO stb) közben viszont irgalmatlan netlaggom van (600-2000MS-ig váltakozik). Ilyenkor újra szoktam indítani modemet, routert. Átdugni a wifisticket másik usb-be s akkor sem szokott megjavulni. Általában egy fél óra vacakodás (wifistick letiltása engedélyezése, átpakolgatása mindig másik usb-be) s egyszer csak észhez szokott térni. Van hogy Hálózati újraindítást követően, van hogy amikor át rakom másik usb-be a sticket. de amelyik USB-ben tegnap tökéletesen ment a net, tegnapelőtt nem abban volt jó, s mára is ugyanúgy belassult. Ebből gondolom hogy nem valamelyik USB rossz illetve nem a Wifistick. Pár hete kezdte el ezt, de azóta napi program. Viszont ha egyszer észhez tér akkor általában aznap amíg gépezek, zenét hallgatok bármi és este kikapcsolom a gépet, addig tökéletes a net. S Másnap kezdi az egészet elölről.

2015. jan. 17. 08:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Számít a távolság a Router és a vevő közt. Meg hogy az úton mibe ütközik a jel. Falak vastagsága, anyaga stb. Haveromnak is hasonló gondja volt, miután frissítettük a router firmware-t neki jobb lett.
2015. jan. 17. 09:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Egy falba ütközik és olyan 5 méterre lehet "légvonalban" kb. De amikor nem jó és amikor észhez tér akkor is ugyanaz a távolság és ugyanaz a fal van közte. Illetve mint írtam, pár hete kezdte. a távolság és a fal ugyanúgy ott volt előtte is, s akkor semmi gondja nem volt. tökéletesen ment mindig a net.
2015. jan. 17. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!