Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lassul be a netezés egy...

Miért lassul be a netezés egy 4-5 éves notebookon?

Figyelt kérdés

i5, 4GB ram w7 64 - 30/3 mbit/s

a firefox katasztrófa, olyan lassan rakja össze újabban a híroldalakat index origo stb. mintha 15 évvel ezelőtti 128kb-es internet lenne. 10mp mire betölti, akadozva.

a chrome alig akar megnyílni, nem tölti be a gmailt csak 1 perc után.

reklámblokkolóban nincs semmi "csiga" ikonnal jelezve

vírus nincs

speedtest 30/3, hozza az előfizetést

gép hűtőpadon van, CPU újra lett pasztázva, minden driver friss.

hdd egy SSD + hdd kombó

kondíció "jó" 38C fok - crystal disk info 6

Tudatos elavulás? :)

Nyilván nem, de akkor mitől lassul be?

A weboldalakat inkább egyre inkább optimalizálják, mégis minden egyre lassabb, a net fejlődik, minden egyre gyorsabb, akkor miért?

(Az válaszoljon plz aki tényleg tudja, unatkozó mindenhez értő tippelők kíméljenek :D thx )

2015. jan. 10. 00:45
 1/9 anonim ***** válasza:
újratelepítés?
2015. jan. 10. 01:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Néha nem árt újratelepíteni. Meg az SSD-t gyári állapotra visszaállítani.
2015. jan. 10. 01:54
 3/9 anonim ***** válasza:
újrakéne rakni a rendszert, gondolom azóta ugyan az van rajta... tele van már mindenféle szeméttel
2015. jan. 10. 02:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Mielőtt nekiálnál nagy bőszen újrarakni az egész op.rendszert, ezeket próbáld végig.

[link]

[link]

2015. jan. 10. 09:36
 5/9 A kérdező kommentje:

Nincs tele mindenféle szeméttel, mert az SSHD meghalt nyáron, legfrissebb firmware van rajta, ki lett cserélve nyáron, akkor lett újratelepítve.

Registry nincs buherálva. Elnagyolva 4-5 híroldalt böngészek, semmi ártalmas oldalra nem járok, nincsenek crackelt szoftverek, nincsenek digitálisan nem aláírt szoftverek, stb.

Mi az hogy az SSD-t állítsam vissza gyárira? Ez nekem új. SSHD meghajtóm van, ez nem kifejezetten SSD, csak van egy flash NAND része az 1TB -os HDD-nek. Alapvetően HDD.

[link]

De mi ez a gyári visszaállítás? Ezt hogyan kell?

(Eszembe sincs újratelepíteni, akkor már inkább a firefoxnak kellene egy factory reset, de annyi minden van benne, hogy nem. Már sérült így meg profilom, lenullázta a mentett adatokat, stb. abp, noscript stb., vannak mentéseim, de nem szeretnék újrahúzni mindent a böngészőmben.)

2015. jan. 11. 21:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Elolvasva a két cikket, a CCleaner használatától óva intek mindenkit, mert nekem az vágta haza többek között a gépemet korábban, túl azon, hogy sok hibás szektor lett rajta.
2015. jan. 11. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem statisztikailag teljesen elfogadható, hogy évek óta emberek sokasága használja gond nélkül, és néha egy-egy rendszert hazavág. Ezért nem kell óva inteni senkit. Ha belegondolsz, a hozzá nem értő felhasználók sokkal gyakrabban vágják haza a gépeket -- no, tőlük kéne óva inteni... :D
2015. jan. 11. 23:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem pedig régi gépen nagyon sokat segített a Ccleaner.
2015. jan. 11. 23:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Direkt elmentettem a registryt, és mindent átnéztem miket pucoltatok ki vele, nem csak amolyan next next finish módon végignyomkodtam. Nekem tönkretette a gépemet, már ha a ccleaner volt. Értem a célzást, de szerintem nem én voltam a láma.
2015. jan. 12. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!