Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tönkrement a videókártyám?

Tönkrement a videókártyám?

Figyelt kérdés

Ma játék közben az FPS megmagyarázhatatlanul nagyon alacsony szintre csökkent. Már pár napja feltűnt, h a szobában enyhe ózon szagot érzek, ezért felnyitottam a gépházat és a videókartya olyan forró volt, h már szinte égette a kezem és ózon szagot árasztott. Néha nem is kapott jelzést a monitor és akkor újra kellett indítani a gépet. Ez azt jelentené, hogy tönkrement a videokártya és csak idő kérdése, hogy semmi jelzést nem fog kapni a monitor?

Kb egy hete sűrített levegő sprayvel fujattam ki a port a gépből de nagyon megdöntöttem a palackot ezért a gáz (propan, izobutan) folyadék formájában távozott bár szinte azonnal meg is száradt. Lehet, hogy ez az oka, hogy tönkrement ha tönkrement?

2015. jan. 16. 18:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nade milyen az a kártya? Régi, új, passzív, aktív?
2015. jan. 16. 18:21
 2/12 anonim ***** válasza:
És melyik játéknál tapasztalod ezt a szagot? Vagy hány óra/ mennyi idő után?
2015. jan. 16. 18:22
 3/12 anonim ***** válasza:
Az ózon erősen mérgező gáz. Ha azt érezted volna valószínűleg már kórházban feküdnél.
2015. jan. 16. 18:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Érezhet valaki enyhén ózon szagot, attól nem kell kórházba kerülni...
2015. jan. 16. 18:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Kb. 5-6 éves lehet és ventilátoros hűtésű. Asszem GT9500
2015. jan. 16. 18:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Eddig meg csak world of warcrafttal játszottam a probléma felmerulese ota. Hogy mennyi idő után azt most nemtom megmondani mert most történt először de már nem merem visszakapcsolni a gépet.
2015. jan. 16. 18:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez egy aktív kártya, és nem is megszokott a típustól a melegedés. Viszont ez már vagy 6 éves, és szerintem már nem igazán teszi a dolgát, ha meg valami 2011-es játékkal akarsz vele játszani vagy 2012-vel, akkor előfordulhat hogy nem bírja a terhelést. Még annó san andreas-ra meg carbonra jó volt talán egy mw2.. de ez már rém gyenge! Viszont ha a melegedést ózonszagot csak azóta érzed mióta legázoztad, akkor lehet elfagyott benne valami...
2015. jan. 16. 18:33
 8/12 anonim ***** válasza:
Bocsi későn válaszoltam, nem láttam a játékot amit játszol vele. Passz... Régi már a géped és sok minden lehet gáz benne, kezdve a táptól át az alaplapig..
2015. jan. 16. 18:35
 9/12 A kérdező kommentje:

Igen csak a tisztítás óta érzem az előtt semmi ilyen probléma nem volt vele. Ati 5700 series nemtom pontosan a tipust mert nincs itt a doboza de annyira nem gyenge mert sok újabb játékot is elbirt eddig probléma nélkül.

Azt nem említettem, hogy "daráló" hangot is hallottam a gephazbol és azért takaritottam ki a gépet mert gondoltam, h a por miatt. De valszeg a videokartya adja ki ezt a hangot is. Hogy a felforrosodas a spray miatt volt vagy már az előtt megkezdodott a problema csak pont most teljesedett ki azt nem tudom...

2015. jan. 16. 18:48
 10/12 T/Z ***** válasza:

A videokártya hűtése működött? A ventilátor forgott?

Aidát tedd fel, a VGA hőfokait ellenőrizd idle, ill. játék közben.

Ha túlmelegedne a VGA, a meglassulási küszöbnél lekapcsol, szóval kigyulladni nem fog. :D

2015. jan. 16. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!