Tönkrement a videókártyám?
Ma játék közben az FPS megmagyarázhatatlanul nagyon alacsony szintre csökkent. Már pár napja feltűnt, h a szobában enyhe ózon szagot érzek, ezért felnyitottam a gépházat és a videókartya olyan forró volt, h már szinte égette a kezem és ózon szagot árasztott. Néha nem is kapott jelzést a monitor és akkor újra kellett indítani a gépet. Ez azt jelentené, hogy tönkrement a videokártya és csak idő kérdése, hogy semmi jelzést nem fog kapni a monitor?
Kb egy hete sűrített levegő sprayvel fujattam ki a port a gépből de nagyon megdöntöttem a palackot ezért a gáz (propan, izobutan) folyadék formájában távozott bár szinte azonnal meg is száradt. Lehet, hogy ez az oka, hogy tönkrement ha tönkrement?
Igen csak a tisztítás óta érzem az előtt semmi ilyen probléma nem volt vele. Ati 5700 series nemtom pontosan a tipust mert nincs itt a doboza de annyira nem gyenge mert sok újabb játékot is elbirt eddig probléma nélkül.
Azt nem említettem, hogy "daráló" hangot is hallottam a gephazbol és azért takaritottam ki a gépet mert gondoltam, h a por miatt. De valszeg a videokartya adja ki ezt a hangot is. Hogy a felforrosodas a spray miatt volt vagy már az előtt megkezdodott a problema csak pont most teljesedett ki azt nem tudom...
A videokártya hűtése működött? A ventilátor forgott?
Aidát tedd fel, a VGA hőfokait ellenőrizd idle, ill. játék közben.
Ha túlmelegedne a VGA, a meglassulási küszöbnél lekapcsol, szóval kigyulladni nem fog. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!