Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Túlmelegedett a videokártyám,...

Túlmelegedett a videokártyám, tönkrement?

Figyelt kérdés

Radeon x700 pro 256mb Pci-e x16

a hűtés ami rajta volt 1 cm-rel megvolt emelkedve tehát nem kapcsolódott a processzorral szorosan az egyik pöcök megadta magát a hűtőpaszta is lejött nagyjából már alig maradt rajta ezt is onnan tudom h a kis résen ami a hűtés és a proci között van bekukucskáltam! amúgy működött meg minden de amikor beraktam a battlefield 1942-őt feltettem maxra mondom egy 100 éves videokártya csak elvisz egy 100 éves játékot ment is rajta csak 3 másodpercenként beakadt 1 másodpercre aztán ezt követően a monitor kikapcsolt és már nem is fogadta el a videokártyát (fekete képernyő villogó zöld led,de a hűtés pörgött) hozzáértem a videokártyához és forró volt de az hogy hány fokos volt nem tudtam megnézni. kivettem és visszadugtam az integráltad és lemondtam a játékokról egyenlőre!

Amd sempron 2400+

1gb ddr 400Mhz

30gb Sata

300 watt Noname

tehát minden őslelet alkatrész.

a videókártyával most mit tegyek hogy jó legyen?

2014. márc. 19. 12:13
 1/3 anti paladin ***** válasza:

Ha rés volt a gpu (videókártya "processzora") és a borda között akkor 99%, hogy megsült.

Ha ki akarod próbálni, hogy a szerencsés 1% vagy-e, cseréld ki a hűtést vagy javítsd meg és próba. Jelen állapotában meg se próbáld, csak rontanál a helyzeten.

Én anno egy procibordát csavaroztam fel a videókártyára. Fúrtam négy furatot a felfogató lyukaknál, menetet vágtam bele, a belógó alkatrészeknél alakítottam a bordán, felpolíroztam és négy csavarral felfogattam. Ha vannak szerszámaid, fél-egy óra alatt megvan.

Ha ezt a megoldást választod, vigyázz, hogy hőcsöves borda esetén nehogy megsérüljenek a hőcsövek.

Cellux, gyorskötöző, stb. ilyen célra rossz megoldás, szintén elhalálozáshoz vezet.

2014. márc. 19. 14:04
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi viszont hűtőpasztám az nincsen, be kell szerezni vagy nem nagy baj ha nincsen? a jól rászerelt hűtés a lényeg nem?
2014. márc. 19. 14:16
 3/3 anti paladin ***** válasza:

Kell. Anélkül hamar túlmelegszik a chip amit jelen esetben nem kockáztatnék. Egy-két ezres tétel.

A paszta eltűnteti a borda és a chip közötti apró légréseket, amik akkor is megvannak ha a világ legpasszentosabb párhuzamosabb polírozását is mutatod be.

2014. márc. 19. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!