Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 4 Gb RAM helyett csak 3 GB-o...

Peca1000 kérdése:

4 Gb RAM helyett csak 3 GB-o lát a BIOS. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Alaplap: ASUS P5VD2-VM Max.4Gb rakható bele

Felraktam egy Win 7 Home Premium (64 bit) 2Gb RAM-al, majd rá egy nappal vettem még egy 2 Gb RAM-ot.

Beleraktam a gépbe, bementem a BIOS-ba, és ott azt írta, hogy telepített RAM 4 Gb, használható: 3 Gb.

Mi vehet el alapból 1 Gb-ot?

Köze lehet ehhez?

Maximum payload size: 4096 byte

Vagy máshol kell beállítsak, hogy visszakapjam az eltűnt 1Gb-ot? :)

2015. jan. 16. 06:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Próbáld a két modult megcserélni.
2015. jan. 16. 06:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Én nem rég cseréltem a p5vd2-mx alaplapomat. Következő felirat: up to 4,7GB.

Volt benne 4 giga, 2,97-et látott. Ne a windowsban keresd a hibát, a biosnak akkor is látnia kell ha semmilyen os nincs a gépen.

2015. jan. 16. 07:22
 3/9 anonim ***** válasza:
nállam hasonló szitu volt ahogyan olvastam régebben lga 1336 és lga 1156 -os foglalatoknál gyakori volt ez a jelenség. nem tudom hogy hívják de a memória időzítéseknél a biosban kellet át írnom 1 vagy 2 számot hogy ugyan azok legyenek ezt úgy csináltam hogy amelyik rammal indul az 1 es slotban ahhoz viszonyítok azaz hozzá állítom a másikat. 6 gb ramból 4 giga volt használható most 6 giga ezt a napokban csináltam.
2015. jan. 16. 08:06
 4/9 csacsi2 ***** válasza:

VGA integrált? Milyen?

BIOS verzió (frissítés)?

2015. jan. 16. 08:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo! Nem mindegy hogy az elso slotokban melyik ram van. Mivel van ugye a mhz pl ha az elso slotba lett beteve a 1gbos modul. Az lehet hogy nagyobb mhzen megy mint a tobbi. Mindig a legkisebb mhzel rendelkezot kell az elso slotba tenni meg lehet meg valamit kell allitani is biosban ha el van alitva. Azert h a legkisebb mhzel rendelkezo ram diktalja a menetet.
2015. jan. 16. 08:46
 6/9 anonim ***** válasza:
ez a mhz igaz is .de lehet utána még kell az időzítésnél is állítani valamit. nekem is egyesben van a nagyobb óra jelű memória.
2015. jan. 16. 09:17
 7/9 A kérdező kommentje:
mind a 2 RAM 2 Gb 667 mhz Samsung DDR2. Megnézem a BIOS-ban a RAM beállításokat. Köszöm a tanácsokat, mennek majd a zöld kezek
2015. jan. 16. 10:20
 8/9 csacsi2 ***** válasza:
biosban az integrált kártyánál at "AGP Aperture size" mérete adja meg mennyit vegyen le a RAM -ból a videokártya javára. Erre vonatkozott a kérdés és a bios frissítéseknek meg utánna kell nézni bővítés esetén.
2015. jan. 16. 10:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Felhasználói kézikönyv 1.7.2 pont:

"Due to chipset resource allocation, the system may detect less than 4 GB

system memory when you installed two 2 GB DDR2 memory modules."

Vagyis ha két 2GB-os memóriát használsz, nem fog mind látszani...

forrás:

[link]

2015. jan. 17. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!