Ez árthatott a gépnek vagy árthat neki egyáltalán?
A gép teljes áramtalanítására szolgál. (A tápegységet választja le a hálózati 230V feszültségről.) Ahogy írták fentebb, a sima előlapi kikapcsolás után még a tápegység és bizonyos áramkörök működnek. Ezek figyelik pl. a hálózati forgalmat (eleve a hálókártyának is kell táp), billentyűre vagy egérre való ébresztés, időzített ébresztés, stb. A hátsó kapcsolóval ezeket is ki tudod kapcsolni. Ugyanaz, mintha az elosztót kapcsolnád ki, amit írtál. Ha az elosztót kapcsolod le, akkor a hátsó táp-kapcsolónak nincs is külön szerepe.
2015. jan. 14. 09:12
Mármint a #8-as kérdésre válaszoltam az előbb.
2015. jan. 14. 09:13
13/18 A kérdező kommentje:
Bocsi hogy itt kérdezem, de tud valaki egy olyan programot ajánlani vagy van e ilyen program ahol megnézhetem mi van a gépemben mi hány Mhz-en fut mi a márkája stb? Akár még a tápot/nak is?
14/18 A kérdező kommentje:
Tudom hogy mi van benne? Csak programügyileg kérdezem.
15/18 A kérdező kommentje:
Az írásjeleket felcseréltem :DD
2015. jan. 14. 09:54
"Megy a gépem meg minden, de mondom megérdeklődöm hogy aki ért hozzá mit gondol"
Írtam. Végülis "csak" más, kapcsolóüzemű tápegységeket javítok, amit a cégem fejleszt - és sok közülük a leírt probléma miatt megy tönkre. Persze nem egy esettől, de akár egyetlen nagyon rosszul eltalált esettől is tönkremehet. Lepontoztak a "szakértők". Semmi gond :)
"A tápban van akkora puffer, hogy azt a fél másodpercet kibírja azzal a kis terheléssel. "
Igen, épp ez lehet a baj (megfelelő védelem hiányában), hogy a még feltöltött elkóra plusz feszültség kerülhet. Ugyanez igaz a táp bemeneti (még egyenirányítás előtti), zavarszűrést végző áramkörben lévő kondenzátorra is.
Amúgy ha a gép működik, akkor nem lett semmi baja. Amúgy is kicsi az esélye, de nem elképzelhetetlen.
2015. jan. 14. 09:54
18/18 A kérdező kommentje:
Persze, hisz bármi megtörténhet! Én is azért kérdeztem meg, mert nem voltam biztos benne hogy bár a gép ki volt kapcsolva, de károsodhatott e vagy károsodhat e ilyenkor. Előfordulhat persze de szerintem most itt nagyon kevés esélye van a dolognak, ugyan is mint írtam neked, mi van akkor ha csak én magamtól le kapcsolom és vissza az elosztót? Mennyiben tér el az általam említett 1mp-es "ki-be"kapcsolástól? Ha egyáltalán megtörtén.. És szerintem ahogy írták mivel a hardverek és a táp sem volt terhelés alatt ezért szinte kizártnak tartják hogy károsodott volna.
Kapcsolódó kérdések: