Ez árthatott a gépnek vagy árthat neki egyáltalán?
Kikapcsolt gépnél nem árthat.
2015. jan. 14. 07:39
Nem lesz gond. Ha a tápegység megy is, és néhány áramkör, akkor sem okoz problémát. A szinte nulla fogyasztás miatt szerintem a táp kibírja a szünetet. De ha nem, az sem gáz kikapcsolt állapotban.
2015. jan. 14. 08:01
3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam! :) Megy a gép rendesen szóval nincs baja /nem lett. Meg miután ki kapcsólatam az elosztót vagy 60mp-ig világított az alaplap meg a monitor is villogott, érdekes..
4/18 A kérdező kommentje:
Kikapcsolt gépnél is árthat!
Ugyanis a kikapcsolt gép nem azt jelenti, hogy a tápegység egyáltalán nincs alapszintű működésben. Különben nem tudnád két vezeték egyszerű érintésével, vagy akár billentyűnyomással, esetleg Wake On Lan-nal bekapcsolni. Ehhez kell egy alapszintű energiaellátás, amit a tápegység biztosít. A tápegység pedig nem szereti a pillanatnyi áramszüneteket (tulajdonképpen ezt csináltál a nem teljes kikapcsolással). Persze lehet benne védelem ez ellen is (sőt van is), de nem árt az óvatosság.
2015. jan. 14. 08:19
6/18 A kérdező kommentje:
Végül is nem figyeltem mi történik, csak le akartam kapcsolni, de alig érhettem hozzá, és visszaugrott a kapcsoló mert olyan hangja volt mint ha rugóra visszaugrott volna. Szóval szerintem ha a kapcsoló már elsötétült volna, akkor valszeg nem állt volna vissza helyére!? Szóval lehet le sem kapcsoltam, de miután kikapcsoltam még van 60mp-ig világított az alaplap szóval szerintem mivel tárol valamennyi áramot a gép, ezért az sem lett volna gond ha kikapcsoltam volna és 1mp alatt visszaugrik... És utolsó: mi van akkor ha csak úgy simán kikapcsolom? ahogy szoktam?:D szóval akkor is leáll a táp érted?:D Vagy pl kikapcsolom és gyorsan vissza? De mivel működik rendesen a gép, ezért nem hiszem hogy lett baja, főleg hogy ki volt kapcsolva.. És még valami ha netán lett volna baja, vagy netán egyszer lesz egy áramszünetem vagy hasonló akkor mi mehet tönkre benne? (általában)?
Te most alvó állapotrol beszélsz? A Wake On Lan is csak akkor működik ha ezt beállítottad és akkor sem beszélhetünk kikapcsolt állapotról csak egy ahhoz közeli állapotról.
Alapból ha nem állítgatod a gépedet kikapcsól és a táp kerül stendby állapotba amit a bekapcsoló gombbal ébreszthetsz.Egy pillanatnyi áramszünet nem okozhat problémát mivel a táp nincs terhelve.
2015. jan. 14. 09:02
8/18 A kérdező kommentje:
Még szeretném megtudni, hogy van a tápomon valami (Chieftec 500-as) egy kapcsoló, nos ezt a kapcsolót ki lehet kapcsolni ha a gép nem üzemel azaz le kapcsolni? Vagy az a kapcsoló mi célt szolgál? Előre is köszönöm!
A tápban van akkora puffer, hogy azt a fél másodpercet kibírja azzal a kis terheléssel. De ha nem bírja, akkor sem lesz semmi baja az alaplapnak. Úgy fogja érzékelni, hogy ki-bekapcsolták, ennyi. A táp úgyis csak akkor ad power-good jelet, ha már stabil betápot kap.
Nem lesz baja a gépnek.
2015. jan. 14. 09:06
10/18 A kérdező kommentje:
Megnyugtattatok köszi mindenkinek! Megy a gépem meg minden, de mondom megérdeklődöm hogy aki ért hozzá mit gondol :) Köszönöm sokat segítettetek.
Kapcsolódó kérdések: