PC fejlesztés, érdemes? Mit és hogyan?
Ilyen régi platformra amennyit kéne rá költeni, egy korrekt egész pc is kijönne. [link]
Szerintem jobb lenne ez, a föntit meg elpasszoljátok.
Tisztelt 1. válaszadó!
Egy 2x2.8 GHz-es Core 2 Duo proci az általam írt alaplapba kb 6-7 ezer Ft használtan. 1 Gb DDR RAM pedig 2500. Ez eddig 9-10 ezer Ft és hasonló paraméterű gépet kapok, mint amit te linkeltél. Persze ha alaplapot is cserélni akarok, akkor már más a helyzet. Kérdés az, hogy bele tehetem-e az 1333 MHz FSB procit ebbe az alaplapba, ami csak 800-ig támogat? Sejtésem szerint futni fog a proci, csak nem 1333MHz-en kommunikál, hanem csak 800-on. Jól gondolom? És kérdés az, hogy ez sebességben mennyi külömbséget jelent egy olyan géphez képest, amiben ugyanolyan órajelű processzor dolgozik, csak 1333MHz FSB-vel?
Kedves kérdező!
Napok óta nem megy a Gigabyte oldala.
Azoknál a kérdéseknél, ahol giga cuccokat kellene ellenőrizni, ott nem tudunk válaszolni, mivel nem lehet a gyártói oldalon a támogatott processzorokat megnézni, (ill. mást se).
Kérlek várj a válasszal.
Egyébként a típusszámból ítélve ez 865-ös chipkészlet. Ez hiába LGA775-ös foglalat, csak 1 magos Pentium 4-eseket fog kezelni, Core 2 Duo-t nem.
Jelenleg az a baj a géppel, h Celeron processzor van benne. (533-as FSB, és 256KB L2 tár)
Ezért olyan szörnyű lassú, hiába az 3GHz-es órajel.
Az 1.5giga ram szerintem elég lesz, azt nem feltétlenül kell bővíteni 2 gigára.
Ha valóban csak pénégyes processzorokat fogad, akkor abból kábé 2ezer Ft egy 800-as FSB-s, 1 vagy 2MB L2 táras verzió 3GHz vagy fölötti órajellel, HT-el.
Ezt érdemes megvenni bele, netezés céljára egész jól használhatók még ezek a processzorok is.
Hardveraprón:
Aztán majd meglátjátok, ha nem felel meg a sebessége, akkor cserélni kell az egészet, úgy ahogy írtad is.
A videokártya elég régi, de talán még elég lesz a youtube, stb video-tartalmak megjelenítéséhez.
Kedves T/Z!
Az alaplap tuti, hogy támogatja a Core és a Core 2 Duo procikat. Egyik volt kollégámnak is volt ugyanilyen alaplapja és egy bios frissítés után belerakta a dupla magos procit. Tökéletesen futott neki. Szóval megy benne. RAM-ból is 3Gb volt neki benne, 32 Bit-es rendszerrel annyit támogat az alaplap. Most kérdeztem rá telefonon. A gigabyte magyar nyelvű oldala nekem bejön. Közben találtam egy procit (2x3.4 GHz, 800MHz FSB, 775 foglalat) 3 ezer Forintért, tőlem 15 km-re. Annyit talán megér a dolog, hogy elviszem a gépet és bele próbáljuk.
Áhh!!!
cpu-upgrade.com oldalon megtaláltam, hogy milyen procikat támogat az alaplapom. Intel D820 a legnagyobb, ez 2x2.8GHz. Használtan már van 1500-2000Ft-ért. Annyit megér! RAM-mal még próbálkozom. Azért már 3Gb elég volna.
Valóban megy már a magyar oldal.
Viszont ott sajnos a hivatalos processzor támogatási lista nincs kint, (csak az angolon lenne).
Melyik rev van neked?
1.0, 2.0, 3.9, 6,6?
A giga az alaplap egyik sarkába szokta szitálni.
Csak mert kollegádnak lehet másik rev van, amiben mennek komolyabb processzorok is.
Egyébként való igaz, a 805-ös, 820-as Pentium D-k mennek még az 1-es revben is.
Hát akkor azt tegyél bele, a Celeronhoz képest látványos javulás lesz, az biztos.
T/Z!
Azt nem tudom most megnézni, hogy melyik rev. Szüleimnél lévő gépről van szó, jelenleg nem vagyok ott. De szerintem elég lesz bele a D820. Szóval akkor szerinted az 512Mb-nyi RAM bővítés nem hozna sok fejlődést? Egy helyen azt olvastam, hogy ehhez a procihoz már nem árt ha van 2 Gb RAM a gépben. 2 férőhely van a panelon, de szétnéztem neten és egy 2 Gb-os DDR1 RAM nagyon drága és ritka, ezért nem ruháznék be. Így marad az a verzió, hogy veszek az 512 helyére egy 1 Gb-osat, de ha nem sok javulást hozna, akkor nem áldoznék arra sem.
Sok javulást nem hoz, attól füg, mennyire sok ablak lesz megnyitva egyszerre; ezért mondtam, h ha már van 1.5giga ram, akkor az elég többnyire böngészéshez átlagos felhasználásra.
De majd használat közben megnézed a feladatkezelőt, h mennyire van netezés közben "tele" a másfél giga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!