Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépfejlesztés két lépésben,...

Clairvoyant kérdése:

Gépfejlesztés két lépésben, érdemes-e?

Figyelt kérdés

Kizárólag játékra szeretnék fejleszteni egy régebbi gépemet, jelenleg ezek vannak benne:

Gigabyte GA-MA785GT-UD3H alaplap

Phenom II x4 925 2,8 gh proc

ATI HD 5770-es videókártya

2*2 GB Kingston DDR 3 memória (1333)

Chieftec GPS 550A táp

Első lépésben videókártyát vennék és ramot, utána igazítanám hozzá a processzort és az alaplapot. A kérdéseim:

1)970GTX vásárlása esetén átmenetileg tapasztalok majd valamennyi javulást a játékoknál (FPS, grafikai beállítások)? Tudom hogy a processzor nem fogja tudni kihajtani megfelelően, de a teljesítménye magasabb lehet a jelenlegi 5770esnél?

2)Ha nem találok pont olyan memóriát, amilyenem most van, más gyártó hasonló memóriájával (órajel megegyezik, stb) együtt tud majd dolgozni? Érdemes egy új 8 GB-st, vagy 2x4 gbt venni, vagy vehetek hozzá még 2*2-t egy másik gyártótól?

3) Melyik az a processzor, ami kihajtja a videókártyát, ami szükséges a játékokhoz, de nincs benne sok felesleges plusz - és a vele járó extra ár? Sem videó kodolásra, sem más ilyenre nem használnám a gépet, így nem szükséges top kategóriás proci bele.

4) A táp elég lesz ezekhez, vagy cserét igényelne?

2014. dec. 20. 20:33
 1/2 anonim ***** válasza:

1. pont, igen, lesz javulás.

2. pont, érdemesebb 2x4-ben gondolkodni inkább.

3. pont, i5 4460.

4. pont, elégnek elég, én mégis javasolnék egy cserét egy FSP Raider-re mondjuk.

2014. dec. 20. 21:37
 2/2 anonim ***** válasza:
cpu limited lesz gtx970-el, de sokkal jobb lesz, mint 5770-el. Dual Channel nem tudom, h mennyire fog működni, azt majd más megmondja. Asus H97-PLUS, i5-4460. Táp elég lesz.
2014. dec. 20. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!