Egy Chieftec CTG-600-80P elbírja a lent említett konfigot? És mennyire jó/megbízható tápegység? Az 500w-os kiszerelésről jókat írtak, ez is jó?
CPU: AMD FX-6300 (3,5 Ghz)
VGA: SAPPHIRE RADEON HD 7870 GHZ OC Edition
Alaplap: Asus M5A97 R2.0
RAM: Corsair CMV4GX3M1A1333C9 2x4 1333Mhz
+4 db hűtő ventilátor (Cooler Master 12cm R4-L2R-20AC-GP Kék LED)
Cooler Master hyper evo 212
1500GB HDD Western Digital
"Pár W al kiseb fogyiért mért van anyira elöréb (gold)?"
Nem a fogyasztás a lényeg, hanem az, hogy ahhoz, hogy ezt a hatásfokot elérjék, minőségibb alkatrészeket kell használni, amik több mint valószínű, hogy tovább bírják. Egy 80+Gold táp komolyabb minőségellenőrzésen megy át, mint egy 80+, ami ma már szinte általános. Kevesebb hulladékhőt is termel, amit halkabb ventivel lehet elvezetni. A környezettudatosság már csak egy apró plusz pont mindezek mellett...
CTG k is már Bronze vagyis 85+ osok ha gyártót megnézed,
Valószinü hogy a legolcsób gold táp anyira nagy minöséget kepvisel...
"Valószinü hogy a legolcsób gold táp anyira nagy minöséget kepvisel..."
Olvass utána, attól, hogy Mo.-n annyira nem ismert, mindenhol pozitívan nyilatkoznak róla, az SF van ahol minőségben már le is lépi a Seasonicot és FSP-t. S mivel az EU rendeletekben tavaly változás volt, emlékeim szerint ezen a teljesítményszinten 50%-os terhelésnél 80% hatásfok alatti tápot már nem is lehet forgalomba hozni - mondhatni a kötelező minimumon túl a Chieftec nem tud semmi extrát.
"SF GG t nem találok 16 és alata csak kb 20tól tán importáljon vagy használt legyen?"
19-től indul, de én a szóban forgó Csifit sem találtam 18 alatt, szóval egy árkategória.
PCX: 2 év kisker garancia, 19k
Merlin: 5 év kisker garancia, 21k
A gyári 5 év akkor is vonatkozik, ha lejár a kisker, de ha az ember nem bízik a kereskedőben, érdemesebb +3 év kiskergarra ráfizetni 2000-et, az már nem oszt, nem szoroz. Amúgy szerintem Merlinnél is 20.000 alatt volt az ára, mielőtt elszállt az árfolyam, de egy darabig most nem lesz olcsóbb sehol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!