RAM drivert lehet cserélni?
Figyelt kérdés
3 hete vettem egy Acer Aspire E5-511 notebookot amire 32 bites Win 7-t tettem fel. Volt sok gondom a driverekkel, de már most minden fent van. Egy gond van, 4 GB RAM-ból 1,89 Gb-ot érzékel. Ezt a problémát lehet vhogyan orvosolni?2015. jan. 2. 14:39
1/6 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy RAM driver. Orvosolni úgy lehet, hogy kevesebbet osztasz ki az integrált videovezérlőnek, és 64 bites oprendszert használsz.
2/6 A kérdező kommentje:
32 bitesnek is 3,5 GB-ig tudni kellene kezelni...
2015. jan. 2. 14:48
3/6 anonim válasza:
Igen, de a 3,5gb-ba minden más memória is beletartozik, mind a videokártya ramja, processzor cache és egyebek.
Ha jól látom, ő lenne az: [link]
"Intel HD Graphics és Megosztott Memória"
Namármost, a megosztott memória azt jelenti, hogy mivel a gpu integrált, a rendszermemóriából (ramból) csippenti le magának a ramot. Ennek a mértékét BIOS-ban elvileg be tudod állítani, de talán még az Intel grafikus vezérlőjéből is.
4/6 A kérdező kommentje:
N2930 és Celeron proci, de ez is 4 magos, majdnem ez a gép az, hasonlóak...
2015. jan. 2. 15:40
5/6 A kérdező kommentje:
Am. akkor ezt az osztott memóriát értsem úgy, hogy az eszközök memóriája összeadódik és akkor szoftveresen van meghatározva, hogy minek mennyi memória jut? Tegnap telepítettem a VGA drivert és 775 MB videókártya memória van, azt hittem, hogy hű de jó, 1 GB-os videókártyám van, de valójában csak azért ekkora mert a RAM-tól lett el vonva? Vagy hogy van ez?
2015. jan. 2. 17:00
6/6 anonim válasza:
Igen. Ilyenkor a ramból veszi el. De szerintem nincs is nagyon értelme egy integráltba ennyinek. szerintem bővel elég 512. Az meg a másik, hogy 64 bites rendszert kellene használnod, mert a 32-es nem tudja kihasználni. A videómemórán a biosban tudsz állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!