Érdemes AMD kártyámat Nvidia cserélni?
Kártyám:
Sapphire R9 290 vapor-x 4Gb
Gondolkozok GTX 970 (AsusStrix,Gigabyte G1 gameing,MSI) de majd a márkát eldöntöm, de nem is az a lényeg hanem a váltás megéri? Vagy várjak AMD új kártyájára?
Amúgy sok különbség nincs a kettő teljesítménye között, csak az nvidiás csókos játékoknál érezhető.
Nem.
Teljesítményben alig lenne különbség, csak fogasztásban sokkal jobb a 970, de amiatt tuti nem cserélnék.
Többet kéne ráfizetned mint amennyi értelme van az egésznek.
# 3
Ha napi 10 órában játszana 5 évig, akkor sem hozná vissza a fogyasztás azt a pénzt, amennyivel többet kell ráfizetnie egy új GTX970-re, ahhoz képest amennyiért el tud adni egy használt 290-et.
Szerintem a fogyasztást hagyjuk, ez számít legkevésbé, max aki sli/crossfire rendszert épít annak fontos hogy a táp elbírja vagy sem.
De szerintem is maradok, csak gondoltam megkérdezem hogy erről ki mit gondol. Amúgy sok teszt van erről tudom, de legtöbbnél egyszinten voltak 3-5fps GTX 970 javára néhol.
5-15% az lófütty, annyiért nem érdemes cserélni. Nálam a HD7850 helyére került GTX660 (+15%), mert úgy jött ki a lépés...hát nem estem hanyatt tőle. A fogyasztás már érezhetőbb dolog, de a ráfizetést nem biztos, hogy megéri. Főleg terhelés alatt van nagyobb különbség, ami legyen 100W a GTX970 javára. Ha naponta 5 órát játszol, akkor napi 20Ft a spórolás. Ha egy éven keresztül minden nap 5 órát játszol (1825óra = 76nap, ~11 hét folyamatos játék), akkor spóroltál 7300Ft-t. Mennyi ráfizetéssel járna a csere és mennyit játszol egy héten átlagban?
Általában ha cserélek, akkor minimum 40-50% gyorsulás a cél.
Ha a fogyasztás sem lényeg, akkor meg főleg nem érdemes lecserélni.
Jelenleg nincs is olyan kártya amire érdemes 290-et cserélni. Ami már érezhetően jobb lenne, az sokkal drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!