Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két rammal nem indul a gép?

Két rammal nem indul a gép?

Figyelt kérdés
Biztos, hogy a ram a rossz ebben az esetben? Ha kiveszem az egyiket, akkor megy rendesen, viszont kettővel el sem indul. Olvastam, hogy memóriaprobléma esetén a gépnek sípolnia kéne, azonban ez is elmarad. Kicseréltem a két ramot (elvileg rosszat be, jót ki), és úgy sem indult el. Csak biztosra szeretnék menni, hogy a ram okozott gondot, és írom is a levelet garancia érdekében :)
2014. dec. 31. 11:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Letesztelted. A ram a rossz.
2014. dec. 31. 11:20
 2/4 Szirty ***** válasza:

Nem mindegy melyik slot-ba dugod és nem mindegy milyen RAM-ot, ahogy az sem mindegy egyformák-e vagy sem.

Meg kell nézni az alaplap könyvében milyet támogat és milyen a megengedett RAM konfiguráció.

2014. dec. 31. 11:20
 3/4 csacsi2 ***** válasza:

kompatibilis az alaplappal?

Egyforma memoriaidőzítésü ramok?

Bios beállításokat ellenőrizted (állítsd alapra)?

Dual- slotba tetted?

Mindkettővel működik ha csak az egyiket dugod be?

2014. dec. 31. 11:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Asrock 970 Extreme3 alaplapról, és Kingmax 2x4 GB 1333 MHz memóriáról lenne szó.

Támogatni támogatja, lassan két éve van meg a gép (ramra 36 hónap garancia van), eddig jól ment még ha elinduláskor vacakolt is, most viszont azzal a rammal abszolút nem akar elindulni. A slot jó, direkt abba raktam bele a rosszat is az imént, amiben most a működőképes van, szóval sejtem, hogy jó a beállítás is, jó minden, csak 100%-ra szerettem volna menni, hogy mi vacakol, köszönöm mindhárom választ! :)

2014. dec. 31. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!