Miért fagynak ki az alkalmazások HDD csere után? (Részletek lent)
ASUS M2V alaplap, egy régi samsung HD160JJ vinyóm volt eddig, 2006 óta kifogástalan állapotba van (hdd sentinel szerint 95% és csak 2 szektorhiba) most vettem bele egy WD1003FZEX vinyót (1 terás wd black) újonnan (nem hinném, hogy magával a vinyóval lenne gond)
A probléma a kövezkező: friss telepítés (csak driverek, egy játék (konkrétan a lol) és egy chrome van a gépen) és a játék pár perc után megfagy. Egér van, mozog, és mivel borderless windowedben használom a játékot át is tudok alttabolni a chromeba de egy percen belül az is kifagy, aztán meg az egész windows úgy ahogy van, csak a reset segít. Míg ha visszateszem a régi vinyóm minden megy rendesen. (ugyanabban a sata slotban használtam mindkettőt)
A neten egy jópár ilyen témát átnéztem és egyik ott javasolt megoldás sem működött (win update kilövése, chkdsk futtatás stb)
Amire én gyanakszok az a bottleneck amit a SataI slot okoz a SataIIIas vinyónak, ennyire zavarná?
kontakt - kapcsolat, tehát kontakthibáról akkor beszélünk ha megszakad ez a kapcsolat, ergo nem érintkezik a csatlakozón két rézlapka. A sata-táp csatiban 15 ilyen lapka van, nyilván mindegyik fontos és ha el is indulna úgy hogy 1-2 nem érintkezik, valami olyan hibát eredményezne ami folyamatos jellegű, és nem időnként előforduló mint az enyém.
Szóval elhiszem, hogy te tudod mi az a kontakthiba, ügyes vagy megtapsollak, de az egészen biztos, hogy nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!