Milyen procit vegyek?
Sziasztok
Most vettem új videokártyát nem tudom mennyire volt jó választás GTX 760 oc 2gb de erre volt keret A jelenlegi gépembe még vennék egy jobb procit mert az már gyenge egy kicsit meg elég régi is. Milyen procit ajánlanátok ehhez a konfighoz? Igazából nem vagyok se intel se amd párti jöhet minden csak pénztárcámhoz mérten olyan 35k körül ha lehet Elöre is köszönöm a válaszokat.
Gépem:
Processzor: AMD Phenom 2 X4 955 3.2Ghz
Memória: Kingston 8GB DDR3 1600 MHz
Videókártya: GIGABYTE Geforce GTX 760 OC 2GB 256bit DDR5
Op. rendszer: Windows 7 64 Bit
Alaplap: Asrock N68C GS FX
Ha 955 t kevesled minimum i5 4### kel neked gyüjts rá
Eladva: lap ~3ezer cpu ~12
Új 1150 lap ~15 i5 ~45
Ha a gyári hűtőt adod hozzá, a procit megvenném 8000-ért januárban. :)
De hogy magam ellen beszéljek, szerintem eget rengető különbséget nem fogsz tapasztalni a Phenom és az FX között. Játéknál a videokártya a lényeg, CPU limit csak tényleg nagyon gyenge processzoroknál van, pl egy két magos már nem szolgálná ki ezt a kártyát. Futtass háttérben egy windows feladatkezelőt játék közben, majd véletlenszerű időközönként alt+tabbal nézd meg, mennyire használja ki a procit. Ha nincs átlagban 80% fölött a processzorhasználat, akkor fölösleges cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!