Mi lehet a baja a laptopomnak?
gy olyan problémám van, hogy dec 18.-án vettem egy Lenovo G710 laptopot (i7,4mag, 8GB ram, stb) és másfél napos működés (W8.1 telepítés, frissítések telepítése) után egyik pillanatról a másikra nagyon lassú lett. A belassulás utáni első újraindítás után a login képernyőnél tovább nem is jutottam, a jelszó begépelése után nem ment tovább. Most újratelepítettem mindent nulláról, de már a telepítés alatt azt tapasztaltam, hogy sokkal lassabban megy végbe, mint a vásárlás utáni első telepítésnél.
A lassulást bizonyos részfolyamatoknál (pl töredezettségmentesítés írási/olvasási lépései, vagy windows frissítésnél 5-10 percekig nem történik egyáltalán lemezművelet, illetve ha igen, akkor is csak nagyon ritkán és nagyon kevés, vagy pl DVDről való olvasás megkezdése előtt is percekig gondolkodik, mielőtt egyáltalán elkezdené felpörgetni a korongot) érezhető, de általánosságban nem feltűnő, de érzem, hogy a korábbiakkal összehasonlítva lassú, amikor pedig a fenti műveleteket végezném.
Hát lehet valami hardver hiba. Ha most vetted akkor még bőven garanciális, vissza kell vinni, és elmondani mi a baj, majd diagnosztizálják.
Esetleg még meg lehet nézni a futó alkalmazásokat, egy-egy nagyon le tudja a fogni a procit, kb. a használhatatlan szintig.
Igen, eredeti W8.1. Azért tettem fel (és vettem meg), mert nem volt hozzá OS. W7et meg csak nem veszek, ha már van 8. (tudom hogy a W7 stabilabb, eddig nekem is az volt a korábbi laptopomon)
Én is hardverhibára gyanakszom. Aztán kicsit drága volt a cucc ahhoz hogy belenyugodjak, hogy "ez ilyen, majd megszokom".
Éjjel úgy felhúztam magam rajta, hogy írtam a Lenovo szerviznek.
Ma reggel már az az üzenet (kék háttérrel) fogadott, hogy:
There was a problem with a device connected to your PC
Az unexpected I/O error has occurred.
File: /boot/BCD
Error code: 0x00000e9
Szerintem ez valami külső hardverhibára utal.
Mik vannak bedugva a gépbe?
Valószínűleg ennek a hibának nincs köze az eredeti problémához, inkább ahhoz hogy tegnap éjjel kilőttem a gépet, mert megintcsak bosszantóan úgy tűnt éjjel egykor, hogy belefagyott egy frissítésbe.
Nincs rádugva csak az egér btw.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!