4 giga memória helyett miért csak 2,44-et lát a gépem?
Most vettem egy új gépet, 4 giga memória van benne, 32 bites win 7-et tettem fel, és a Számítógép->tulajdonságok résznél ezt írja: 4 gb ram(2,44 használható)
Ez miért van és, hogyan orvosolható a probléma
nincs külön videókártyám, be van építve.
alaplap: asrock fm2a55m-vg3+
processor: amd a4-6300 3.70 ghz fm2 box
ram: kingmax 4gb ddr3 1600 mhz
Nézd meg az "Erőforrás-figyelőt", azon belül a Memória fület. Olvasd le alant a Hardverek számára fenntartott területet, szürke rész. Ha itt több száz MB memória van, akkor valóban a BIOS-ba át kell állítani az integrált videónak hozzárendelt dinamikus memóriát.
Ha itt nincs, akkor win+R (futtatás) > beír "msconfig". Rendszerindítás fül, alol speciális beállítások (klikk). A maximális memória elől ki kell venni a pipát, mert ott korlátozhatja.
A BIOS-ban. Számítógép újraindít. Akkor jelzi melyik billentyűkkombinációval lehet belépni, változó. F2, Del, stb.
Advanved > North Bridge Configuration > Share Memory
ftp://europe.asrock.com/manual/FM2A55M-VG3+.pdf 45. oldal. Mint mondtad, hogy nincs külön VGA-d valamennyit hagyni kell, minimum 512MB-ot. Szóval eddig is használta az oprendszer a memóriát, csak az integrált VGA-nak volt rendelve, elkülönítve.
ftp://europe.asrock.com/manual/FM2A55M-VG3+.pdf
45.old
innen az User manualt /Europe nyisd meg vagy töltsd le és a 45. oldalon megtalálod amiről beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!