Mi lehet a baja a gépemnek? Alaplap hiba?
Figyelt kérdés
Pár napja kezdődött a probléma, amikor a gépem minden ok nélkül újraindult egy kék képernyőt követően. Lefuttattam egy teljes vírusellenőrzést, de nem talált semmit. Aztán másnap bekapcsolnám a gépet, de bootolás közben lefagyott. Utána hiába indítottam újra, még csak el sem kezdte a bootolást. Először arra gyanakodtam hogy túlmelegszik a processzor, ellenőriztem a hűtőket de minden rendben volt. Azóta többször is előfordult ilyesmi, egyszer elindul, egyszer meg lefagy bootolás közben, vagy a Windows töltőképernyő közben, vagy be sem tudom kapcsolni. A RAM-ot is leellenőriztem másik gépnél, de nem volt vele probléma. Most már alaplapi hibára gyanakszom. Szerintetek mi lehet?2014. dec. 11. 15:21
1/3 A kérdező kommentje:
Még azt is hozzátenném, hogy ha valamilyen csoda folytán elindulna a gép, sokszor még leállítani sem tudom a "helyes" módon, mert ugyan az OP rendszer leállítása befejeződött, de a ventilátor ugyanúgy pörög.
2014. dec. 11. 15:23
2/3 anonim válasza:
Sok baja lehet, nem biztos hogy alaplapi.
Esetleg kábelek csatlakozása, vagy belső hardverek porosodása..
Mindenképp, akár fagy akár nem bootolás közben, érdemes lenne újratelepíteni.
Ha nagyon vagány akarsz léenni gép javítás közben, ajánlom hogy indíts el rajta egy linuxot, és akkor láthatod hogy milyen baja van (videókártya..vagy hdd..stb..)
3/3 A kérdező kommentje:
Végül rájöttem hogy videokártya hiba. :/ Egyszer működik a hűtője, egyszer nem. Gondolom túlmelegszik.
2014. dec. 12. 18:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!