Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Phenom X3 2.4 Ghz-es...

AMD Phenom X3 2.4 Ghz-es procinak a alapjáraton ha semmi nem fut 50 C° ha megy pl. Firefox felmegy 60C°-ra. Normális ez? Nem károsodik így?

Figyelt kérdés
2014. nov. 28. 01:36
1 2
 1/15 T/Z ***** válasza:

Nem, nem kárososdik.

Teljesen normális értékek ezek.

Ha hűvösebb processzort szeretnél, vegyél rá egy csoda hűtőt, az majd jobban lehűti.

2014. nov. 28. 10:26
 2/15 Lajtai László ***** válasza:
Nem káros, de soknak tűnik. Nézd meg hogy tiszta e a processzor hűtő. És hogy van e rajta hűtő paszta, illeszkedik e rendesen a hűt és a processzor. Ha minden oké, akkor kéne egy házhűtő ami kifúja a meleget a házból(ha most nincs)
2014. nov. 28. 10:29
 3/15 T/Z ***** válasza:

Ja igen, amit László írt, az még kellene.

Házban elöl az előlap alatt egy ventilátor ami befelé fújja a levegőt, hátul meg fent egy másik. ami kifelé fújja.

2014. nov. 28. 10:53
 4/15 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat.

Ezüst paszta van alatta, tisztának mondható mivel nincs egy hónapja hogy kifújattam.

Viszont van egy ventilátor az oldalánál ami eredetileg kifelé fújta a levegőt. Én azt megfordítottam, hogy befelé fújja.

Mennyire van ez így jól?

2014. nov. 28. 15:00
 5/15 Lajtai László ***** válasza:
A melegnek kifelé kell távoznia. Fordítsd meg és figyeld meg hogy változik e a hőmérséklet. De szerintem jobb ha a ház hátulján van a venti és onnan fúja ki a meleget.
2014. nov. 28. 15:06
 6/15 A kérdező kommentje:

Megfordítottam a ventilátort + még egyszer kifúvattam.

Jövőhéten veszek egy aranyozott hűtőpasztát is a biztonság kedvéért.

A ventilátorom mindössze 1700RPM/s. Speedfanhoz nem értek a BIOS-ban pedig nem tudom változtatni a fordulatszámot. Nincs benne ilyen lehetőség.

Egyéb megoldást esetleg tudnátok ajánlani, hogy azt az 1700RPM/s-ot, hogy tornázzam fel 2000-re?

2014. nov. 28. 15:47
 7/15 T/Z ***** válasza:

Ha csak oldalt van ventilátor, azt szereld át hátra.

Meg vegyél egyet előre is.

[link]

Arany pasztát még nem is hallottam, szóval a pasztát azt nem kell lecserélned, attól nem fog lejjebb menni a hőfok.

Milyen ez a gépház pontosan?

Csak egy ventilátor volt hozzá oldalt?

Ez ritka, inkább elöl/hátul szokott lenni 12cm-es.

Vagy ami oldalt van, az valami b×zinagy?

A forulatszáma azért annyi, mert akkorára tervezték, azt nem lehet feljebb tornázni. Legalább csendes.

Egyébként a légáramlat többnyire elölről hátrafelé megy, ami oldalt van, az csak megzavarja a hzat irányát, sokszor (áramlástani szemmel nézve) csak ront a helyzeten.

2014. nov. 28. 15:56
 8/15 T/Z ***** válasza:

(hmm.. kib×szom ezt a billentyűzetet, folyamatosan kihagy betüket..)

Szóval a hzat = huzat.

Egyébként az oldalsó ventilátor az kintről fújna befelé friss levegőt a videokártyára, de ha csak oldalt van a gépben, akkor inkább kifelé fújjon.

Illetve amint írtam, sokszor nincs rá szükség, csak megzavarja a levegő gyors átáramlását.

2014. nov. 28. 15:58
 9/15 A kérdező kommentje:

Többé kevésbé így néz ki a ház (illusztráció):

[link]

Van egy másik venti ami a procin van és egy ami a vga-n van. Ennyi.

Csak 300Wattos a tápom, ezért nem nagyon merek pluszba rákötni fogyasztókat.

Az arany hűtőpaszta:

[link]

Az aranynak van a legjobb hő, és elektromos vezetői képessége, ez köztudott.

Nem 100% az arany tartalma ez evidens, de ettől függetlenül talán javítana a hűtésemen. :)

2014. nov. 28. 16:51
 10/15 T/Z ***** válasza:

Arany paszta sem fog javítani a hűtésen.

A hűtőpaszták közötti tesztekben már kiderült, h átlag 3 fok különbség van a legjobb, és a legrosszabb paszta között. Szóval a ventilátor a megoldás, nem a pasztacsere.

A gépház egyébként rendben van. :)

2014. nov. 28. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!