AMD Phenom X3 2.4 Ghz-es procinak a alapjáraton ha semmi nem fut 50 C° ha megy pl. Firefox felmegy 60C°-ra. Normális ez? Nem károsodik így?
Nem, nem kárososdik.
Teljesen normális értékek ezek.
Ha hűvösebb processzort szeretnél, vegyél rá egy csoda hűtőt, az majd jobban lehűti.
Ja igen, amit László írt, az még kellene.
Házban elöl az előlap alatt egy ventilátor ami befelé fújja a levegőt, hátul meg fent egy másik. ami kifelé fújja.
Először is köszönöm a válaszokat.
Ezüst paszta van alatta, tisztának mondható mivel nincs egy hónapja hogy kifújattam.
Viszont van egy ventilátor az oldalánál ami eredetileg kifelé fújta a levegőt. Én azt megfordítottam, hogy befelé fújja.
Mennyire van ez így jól?
Megfordítottam a ventilátort + még egyszer kifúvattam.
Jövőhéten veszek egy aranyozott hűtőpasztát is a biztonság kedvéért.
A ventilátorom mindössze 1700RPM/s. Speedfanhoz nem értek a BIOS-ban pedig nem tudom változtatni a fordulatszámot. Nincs benne ilyen lehetőség.
Egyéb megoldást esetleg tudnátok ajánlani, hogy azt az 1700RPM/s-ot, hogy tornázzam fel 2000-re?
Ha csak oldalt van ventilátor, azt szereld át hátra.
Meg vegyél egyet előre is.
Arany pasztát még nem is hallottam, szóval a pasztát azt nem kell lecserélned, attól nem fog lejjebb menni a hőfok.
Milyen ez a gépház pontosan?
Csak egy ventilátor volt hozzá oldalt?
Ez ritka, inkább elöl/hátul szokott lenni 12cm-es.
Vagy ami oldalt van, az valami b×zinagy?
A forulatszáma azért annyi, mert akkorára tervezték, azt nem lehet feljebb tornázni. Legalább csendes.
Egyébként a légáramlat többnyire elölről hátrafelé megy, ami oldalt van, az csak megzavarja a hzat irányát, sokszor (áramlástani szemmel nézve) csak ront a helyzeten.
(hmm.. kib×szom ezt a billentyűzetet, folyamatosan kihagy betüket..)
Szóval a hzat = huzat.
Egyébként az oldalsó ventilátor az kintről fújna befelé friss levegőt a videokártyára, de ha csak oldalt van a gépben, akkor inkább kifelé fújjon.
Illetve amint írtam, sokszor nincs rá szükség, csak megzavarja a levegő gyors átáramlását.
Többé kevésbé így néz ki a ház (illusztráció):
Van egy másik venti ami a procin van és egy ami a vga-n van. Ennyi.
Csak 300Wattos a tápom, ezért nem nagyon merek pluszba rákötni fogyasztókat.
Az arany hűtőpaszta:
Az aranynak van a legjobb hő, és elektromos vezetői képessége, ez köztudott.
Nem 100% az arany tartalma ez evidens, de ettől függetlenül talán javítana a hűtésemen. :)
Arany paszta sem fog javítani a hűtésen.
A hűtőpaszták közötti tesztekben már kiderült, h átlag 3 fok különbség van a legjobb, és a legrosszabb paszta között. Szóval a ventilátor a megoldás, nem a pasztacsere.
A gépház egyébként rendben van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!