Nem lesz baj? Adott Intel Core 2 Duo E7400 (2.80Ghz) típusú CPU, ha fel tudtam húzni 4.20Ghz-ra akkor nem lesz baj? Elindul minden semmi kék halál.
Figyelt kérdés
2014. nov. 27. 15:17
1/6 anonim válasza:
Ha van rajta erősebb hűtés, és az alaplap is tűri akkor talán nem, bár én ezeket az overclock-at sosem szerettem.
2/6 A kérdező kommentje:
hőmérséklete alapból 36fokos, az alaplap meg nagyon jól tuningolható.
2014. nov. 27. 15:22
3/6 anonim válasza:
Ha ertesz hozza, nyilvan tisztaban vagy vele, hogy mit hogy lehet huzni. Egyebkent viszont nem irtad volna ki, szoval feltetelezem, hogy nem ertesz hozza. A huzas olyan hatassal van a hardwerekre, mint a sportolok szervezetere a dopping. Elettartam rovidul. En anno, mikor ilyen osszekukazott hardwerekbol epitettem meg pct, mert nem volt penzem venni, akkor 700 mhzes procit huztam 833-ra. 20%-nal tobbet viszont nem mertem volna kihozni belole. Nagyobb frekvenciaju orajelet akarsz elerni, ahhoz feszultseg is kell, tehat novekedni fog, es igy no az ellenallas is, ami miatt nagyobb lesz a holeadas a kornyezetnek. Ha nem hutod rendesen, akkor olyan esetekben, amikor kihasznalod a hatarfrekvencia eltolast, tehat olyan programot futtatsz, ami igenyli a tobb szamitasi muveletet, akkor a nem leadott ho megsuti a processzort. Persze van egy ket veszleallito a biosban, hogyha kritikus homersekleten jarsz, megakadalyozza, hogy megold a processzort=> lekapcsolja helyetted a gepet. Tehat a hutes nagyon fontos. Mikor en huztam az enyemet, akkor is joval komolyabb huto volt rajta.
4/6 T/Z válasza:
400-as FSB-t visz a processzor?
Az jó eredmény. :)
A Core 2 Duo processzorok nagyon jól tuningolhatóak, akkoriban volt is egy ilyen aláírás valakinél:
"És Isten mondá: Íme a 11. parancsolat, ne feledd, a Core 2 Duo-t húzni kell, ezt ismételgesd fiaid és lányaid előtt, vérrel írd ajtófélfádra..." 6Móz69:23
5/6 A kérdező kommentje:
:D nem gondoltam volna hogy eddig fel tudom húzni, de amúgy feljebb is tudnám csak akkor már tényleg kéne valami csoda hűtő :D
2014. nov. 27. 19:12
6/6 T/Z válasza:
E8200-esem volt, ezek 333MHz-es FSB-vel mennek, 600-as FSB-t el lehetett érni vele, bár ott már nem volt stabil (jobb lap is kellett volna hozzá).
Én 550-el hajtottam, 8-as szorzón, ez 4.4GHz volt.
Itt még jól ment.
Sokáig nem is kellett lecserélnem, mert jól vitt mindent. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!