Lány mérnöknek tervezéshez egeret tudtok ajánlani, ami nem gamer?
Ne DPI alapján válasszon, hanem olyat, ami kézreáll neki, Mediamarktban pl. egy egész sornyi van kiállítva, mindegyiket kézbe tudja venni, tologathatja a pulton.
Aztán utána ráér az adatlapokkal bíbelődni, h melyik mekkora felbontással mozog.
Ömm, a magas DPI a pontosabb, csak beállítás kérdése az egész, viszont az igaz, hogy CAD programokhoz nem feltétel a magas DPI, annyi a lényeg, hogy kényelmes legyen a cucc meg legyen sok gomb a funkciókhoz.
G.
Egyetértek
Fogás nélkül hogy akartad?
#6 Biztos azért játszanak a profi játékosok 400 DPI-n.
Ha én átrakom az egerem 6400 DPI-re, kicsit sem pontos, sőt, használhatlan, 800-1800 DPI-vel viszont sokkal jobb.
Részben igaz, amit mondasz, mert olyan egerekben van magas DPI beállítás, amikben jobb az érzékelő.
Most nem játékról van szó, hanem precíz mozdulatokat igénylő programokról. Félreértés ne essék, nem kell ide talán még 2000 DPI se, de az fontos, hogy a kérdező pontosan tudjon pozicionálni a cuccal.
Az előző válaszom eleje tévhitoszlatás volt.
G.
Esetleg a DPI kapcsolós egér hasznos lehet, ha valami finom mozgást kell néha csinálni. Ilyen drágább kategóriából a Steelseries sensei raw frost blue pl nem kifejezetten férfias.
Igazából Ebayen lehet vadászni ilyen színes egereket, pl Microsoft Intellimouse vagy WMO-k szoktak lenni lányos színekben is, ezeken mondjuk nincsen DPI kapcsoló, de pontosak.
A DPI tényleg nem függ össze a pontossággal, a DPI arra van befolyással, hogy a mutatód mennyit mozog a monitoron az egér egységnyi fizikai elmozdulására. A pontosságra nem szoktak kiírni mérőszámot egyik dobozra sem, azt igazából kipróbálás alapján, meg fórumokat olvasgatva lehet megnézni. Használtam én már olyan 5k DPI-s egeret ami annyira pontatlan volt, hogy szörnyű volt használni, ugrált össze vissza a mutató.
Úgy általában az itt az első válaszban felsorolt egerek pontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!