Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg jobb választás lenne?

Tényleg jobb választás lenne?

Figyelt kérdés
Ugye i5 4690k vennék,de elég sok az AMDs ismerősöm akik azt mondják hogy FX-8350et vegyek mert 8 magos és több szálas,és hogy egy év és megszívom az i5 procival valóban így van?

2014. nov. 20. 18:51
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Mert az i5 4690k olyan baromi nagy újítás volt, és mintha nem csökkene az FX sorozat ára... Látom nem sikerül a lényeget megérteni.
2014. nov. 22. 20:25
 42/45 A kérdező kommentje:
FX-9590 1 éves processzor és 60-70 ezer forint..és teljesítménybe hol van?+ azt nem is számoltuk hogy kell rá egy vízhűtés mert ha nincs akkor ott ég rongyá ahol van..
2014. nov. 22. 20:29
 43/45 anonim ***** válasza:

Spec az intel sokkal fejlettebb technológiailag. +30-40%-al több magonkénti teljesítmény? Feleannyi fogyasztással? FX 9370 már 220 TDP!!!

Hiába csökkent az ára, így sem éri meg. Nem baj ha diehard fanboy vagy de legalább ne húzd le a kommentet ha bántja az érzéseid. Duron óta AMD processzorokkal szerelt gépeim voltak. Most, hogy fillérekért szereztem egy 8320-ast átverve érzem magam, de én voltam a hülye, hogy elhittem, hogy 8 "mag" meg mifasz jó lesz az. Ami CPU igényes játék és nem hajtja ki az összes magot: SZAGGAT. 3 év elteltével is alig vannak játékok amik 4 magnál többet használnak ki, eleve a korai win7 parkoltat 4 mag felett.

- Te Józsi, csináljunk már egy sportkocsit!

- Jóvan, mije van egy jó sportkocsinak?

- Há van 4 kereke!

- Akkor a miénknek 8 lesz!

2014. nov. 22. 22:19
 44/45 anonim ***** válasza:

43: ha szaggat egy játék, akkor az a játék másfélszeres sebességű procinál is ugyanúgy szaggatni fog.

Na persze ha úgy definiálod a szaggatást, hogy 20 FPS az szaggatás, 30FPS meg csodálatos folyamatos játék, akkor baj van, csak nem a procival.

Egyébként tegyük hozzá, hogy nincs is olyan játék, amivel egy 8320 ne menne folyamatosan, legfeljebb nem a legszebb grafikával és nem 4k felbontásban. Most egy kb 5. éves, 2,5GHz-es Phenommal játszok, és az se szaggat. A munkagépem FX-8350.

2014. nov. 23. 00:57
 45/45 anonim ***** válasza:

"ha szaggat egy játék, akkor az a játék másfélszeres sebességű procinál is ugyanúgy szaggatni fog"

Nein. Ez most személyes tapasztalat lesz, megcsináltam és kipróbáltam. Guild Wars 2-ben WvW-n 8320-al konstans 30 fps alatt voltam és 16 körül volt a minimum. Egyazegybe kiemeltünk haverom lapját és 4460asát át az enyémbe és a minimum fps 28-29 de folyamatosan 30 felett volt. Kártya, RAM, HDD,táp minden maradt a régi.

Tehát játszhatatlanság/játszhatóság. Mindezt azért mert nincs kihajtva a 8 "mag". Ha kilenne akkor biztos, hogy az FX egy árnyalatnyival jobb lenne, de nem ez a helyzet. Persze azért 1150-ben még van bőven felfelé opció is, AM3+ban már nem nagyon.

2014. nov. 23. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!