Játékos gépbe fx8350 vagy I5/I7?
Most nézegettem teszteket és arra jutottam hogy szerintem egy játékos gépbe az FX 8350 jobb választás. Még az I5, nél is, leírom hogy szerintem miért.
1: Hiába van egy játékban több fps, az fx8350 is jelenleg mindenre elég, nincs olyan ahol túl kevés lenne egy jó vga mellett..nekem mind1 hogy 71 vagy 51 fps..
2: Az elsőre visszakanyarodva, az i5 vagy i7 többletköltségéből vehetnék egy 15-40 ezerrel drágább vga vagy mindjárt 2-t és crossfire-be mennének vagy 1db jóval erősebbet, így i7 ide vagy oda ez erősebb lenne mint egy erősebb proci+fele olyan jó kártya.
3:Lehet hogy a játékok nem használják ki a 8magot de egyéb dolgokban jól jöhetmég vagy a jövőben lehet hogy pont ez lesz jobb mert 8 magos..
Szóval én szerintem így belegondolva akkor milyen érvek vannak a mellett hogy intelt vegyek.
Javítsatok ki ha valamit rosszul írtam, nem biztos még ezért kérdeztem meg hogy mi a véleményetek.
Az integrált VGA mindig az alaplapon van, a prociban csak a VVE (Videó Veérlő Egység) van.
Az a baj, hogy az Intel jó CPU+GPU kombót készít, de az AMD valahogy jobban ráérzett erre a dologra.
Ugye ha integráltat használunk akkor az APU egység grafikus órajele egy X egység, ami mindig annyi lesz, ennek a teljesítményét a RAM sebessége tudja "szabályozni".
Tehát ha az alaplap és a proci is engedi, akkor az APU-nak jobban tetszik ha 1333 MHz-es RAM helyett mondjuk 1866-2400 MHz-es RAM van a gépben.
Sajna intel oldalán ilyen erős IGP nincsen, ezért is szokták ilyen kérésnél az AMD FM2+-os ágát javasolni, mert ott veszel egy A10 kaveri APU-t (ha van rá pénzed) 2400MHz-es RAMokat+egy jó alaplapot ami ezt a RAM sebességet engedi, és azért nem ~5000~ forintba kerül, és egy olyan teljesítményű gépet kaptál tök olcsón, ami a BF4-et.
Itt egy vidi:
https://www.youtube.com/watch?v=axyHkKn_e80
A10 7850K+2133 MHz-es RAM=brutális teljesítmény egy VGA nélkűli gépből.
Nekem az is fontos hogy halk legyen a gép.
Ha Amd aput veszek akkor halkabb lesz mivel csak a procira kell egy jó nagy bordás hőcsöves hűtő folyadék csapágyas minőségi 12 centis venti potméterrel vagy szabályzással ami feltekeri ha kell de netezésnél meg filmnél kussban van.
dedikált vga-n meg van venti mert anélkül forróak.
Az lenne a legjobb ha össze lehetne gyúrni az amd igp-jét egy i5 procival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!